Kivételes adottságú, új építésű épületkomplexum Mádon, mely egyszerre korszerű és tájba illő. Az étteremrészben hatalmas ablakok a terem két végén, az egyik egy gyönyörű, rendezett szőlőültetvényre néz, a másik a falura s annak impozáns templomára. A beltér letisztult, szinte puritán, ugyanakkor otthonos, szemgyönyörködtető. Mészkőtégla, hajópadló, plafon helyett fából készült tetőszerkezet. Esztétikus bárpult, a falon poharas szekrény, a háttérben kellemes zene szól, megfelelően halkan. Az étterem nevét Mád egyik első osztályú dűlője ihlette, ennek aljában áll az épület. Nyáron igényes teraszt működtetnek.
Magyar gyökerű, igényes, kreatív bisztrókonyhát visznek, jó minőségű alapanyagokra támaszkodva, nemzetközi kitekintéssel. A választék szűk és átgondolt. Több fogást is készítenek a Magyar Gasztronómiai Egyesület által Aranyszalagos tanúsítvánnyal kitüntetett, szabadtartású beregi csirkéből. Kínálnak többek között mangalicamájast lilahagymalekvárral, sült sütőtökös salátát savanyított szőlővel, tökmagolajos pácolt gomolyával, sültcsirkelevest fürjtojásos csigatésztával, zöldségekkel, paprikás csirkecombot tejfeles spetzle-vel, svéd uborkasalátával, rántott mangalica tomahawk-ot vargányás burgonyapürével, őszi gyümölcskompóttal.
Az árak értékarányosak. A kezdő fogások 1490 és 1990, főételek 3490 és 6990 forint között kaphatók, desszertek egységesek 1390 forintba kerülnek.
Nem sokkal nyitás után, 2016 nyarán egy hónap kétszer is megfordultunk náluk, szinte az egész étlapot végigettük, a tárkonyos vaddisznóragulevestől a burgonyakrémmel és francia lecsóval tálalt csirke supreme-en át a lime-os hideg tökfőzelékkel körített mangalicapofa-pörköltig. Hosszabb szünet után 2021 novemberében tértünk be ismét. Roston sült pontyfilét kértünk, amit hoisin szósszal fűszereztek és zöldséges lencseraguval körítettek. A hal friss, jó ízű, jól passzol hozzá a remekül elkészített lencse. Élvezhető, de még finomítható a flódni-pohárkrém, a mák nem kap kellő hangsúlyt benne. A citromos ordagombóc fahéjhabbal és őszi gyümölcsökkel kreatív szezonális desszert, a leheletkönnyű fahéjas hab sokat dob rajta.
A kiszolgálás kifogástalan: udvarias, szívélyes, motivált, felkészült.
A Percze a Szepsy család működtetésében volt a járvány időszakáig, 2021-ben vette át az elsősorban sörtechnológia-gyártással és forgalmazással foglalkozó miskolci Zip’s cég. Így a remek borok mellett csúcsminőségű kisüzemi söröket is lehet itt kapni. Az italválaszték szűk, de igényes, tartanak hét Szepsy-bort, Demetervin pezsgőt, négy Zip’s sört csapon, hármat palackban, továbbá minőségi töményitalokat.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Az étterem 2022 végén bezárt, Facebook oldalán az utolsó bejegyzés az év októberéből való.
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a fister.klaudia@zips.hu címre