Hangulatos pub a város történelmi központjában. Mint a honlapon is szerepel, a hely életre hívóinak az élményadás volt a célja, az, hogy egy olyan egységet teremtsenek, ahol nemcsak jól lehet enni, de jó lenni. Sikerült. A beltér hangulatos, a falon legendás sztárok fotói Rod Stewarttól Tina Turnerig. A dizájn jól kitalált, a cégtáblától a teraszon át a benti részig, ahol legutóbb nem lehetett leülni a járvány elleni védekezés okán, így a fedett és zárt teraszon maradtunk. Bekerültek a Gault Millau kalauzba is, „Pop” kategóriába.
A nemzetközi konyha fogásait kínáló étlap gerincét a pub-food adja: rákételek, ropogós csirkecsíkok, quessadilla, burgerek, pastak, argentin rib-eye steak (wagyuból is, 9000 forintnak megfelelő lejért), BBQ sertésoldalas. A konyha kreativitását a desszertek villantják fel, kínálnak az általunk rendelt édesség mellett banános lava cake-et, valamint kukoricalisztből készült süteményt pisztáciával és joghurt-mousse-szal.
Az árak értékarányosak, a pub lokációjához és színvonalához képest kedvezőnek is mondhatók. Előételek átszámolva 1500 és 2700, levesek 1000 és 1300, főételek 2000 és 9000, desszertek 1200 és 1400 forint között kaphatók.
Első látogatásunk alkalmával hamburgert ettünk, amit jól állítottak össze, kellően szaftos volt, megfelelő harapásélményt nyújtott. Másodszor hummuszt kértünk előételképpen, ami a maga műfajának kiemelkedő, ízre, állagra, tálalásra egyaránt meggyőző képviselője volt. A mangós ráknyárs ötletes, ügyesen kivitelezett, jó alapanyagból készült fogás. A nyársakat rukkola-ágyon hozták ki, a rukkola markáns ízét enyhítő, színesítő vegyes levélegyvelegnek jobban örvendünk volna. A meglepően meleg, de ízletes csokis tarte mellé remek, kreatív kiegészítő volt a kakukkfüves narancssaláta.
A kiszolgálás tanítható, a felszolgálók udvariasak, motiváltak, figyelmesek. Ketten rendeltünk egy desszertet, kérdés nélkül hoztak hozzá két kanalat.
A sörök zöme nagyipari, de tartanak néhány kisüzemi tételt, hasonló a helyzet a tömények tekintetében. Az itallap erőssége a bor, több mint 30 minőségi tételt kínálnak, az import, leginkább olasz nedűk mellett főként Erdélyből. Mindhárom magyar kézben levő erdélyi csúcspincészet borai megtalálhatók a kínálatban. A borok harmadát decire is kimérik. Készítenek sokféle koktélt is.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@peoplepub.ro címre