A Paulus Bormúzeum étterem az Ezerjó utcai pincesoron található, Mór belterületén, nem messze a város központjától egy 300 éves pincében. A belteret 2016-ban teljesen átépítették, aki járt korábban is az étteremben, alig ismer rá, a földrajzi elhelyezkedésén és a hangulatos boltíves beltéren kívül mondhatni minden megváltozott. A korábbi központi dizájnelem, a hordó-motívum megmaradt az egyik terem végében, de a kopottas rusztikus atmoszférát a feszengésmentes elegancia váltotta fel, megannyi remek belsőépítészeti megoldással. Nyáron a környékre csodás kilátást biztosító tágas teraszt működtetnek közvetlenül a pince előtt.

Az étlap dicséretesen összefogott, a választék nagy részét hagyományos magyar ételek teszik ki, ezeket néhány nemzetközi ihletésű fogással színesítik. Kínálnak többek között egyrészről tepertőkrémet ropogósra sült hagymával, kakaslevest, vértesi szarvasgulyást, vörösboros marhapofát pirított burgonyagombóccal, cigánypecsenyét mangalicatarjából krémes burgonyával, konfitált fokhagymával, „enyhén füstölt” marhanyakat, szegfűgombás tarhonyával, grillezett koktélparadicsommal, házi krémest, másrészről tatárbifszteket kapros aiolival, házi marhaburgert, tortilla-t csirkecsíkokkal, kakukkfüves sertésszűzet, roppanós kecskesajtot langyos salátalevelekkel, mogyoró dresszinggel.

Az árak értékarányosak. Előételek 1150 és 3350, levesek 1180 és 1970, főételek körettel együtt 2770 és 7850, desszertek 1470 és 1670 forint között kaphatók.

A zöldségekkel körített kacsamájat kíméletesen hőkezelték, megelégedésemre szolgált színre, ízre, állagra egyaránt. Jó minőségű kenyeret adtak mellé. A szép roséra sült kacsamellet pirított hízott kacsamájjal, konfitált burgonyával, párolt savanyú káposztával, selymes füstölt almakrémmel körítették. Kreatív, jól kivitelezett interpretációját adták egy nemzetközi klasszikusnak. A jó ízű pecsenyemártás egy része a húsra került, puhítva a dicséretesen ropogós bőrt. Desszertként vaníliás barack-chutneyval tálalt kekszmorzsás mascarpone-krémet kértem, ami kiváló zárásnak bizonyult.

A kiszolgálás, kedves, udvarias, szakszerű. Abban a szerencsében volt részem, hogy személyesen az üzletvezető, Mukliné Gerdenits Györgyi szolgált ki, aki korábban a Hilltop Neszmély pincészet éttermét vezette. Mint megtudtam, a Paulus Bormúzeum étterem vezetésével 2020 júliusában bízták meg.

Az italválaszték erőssége a Paulus pincészet teljes palettája. A sörök nagyipariak, a tömények között a Nobilis pálinkák emelkednek ki az alapvetően standard választékból. Kínálnak házi limonádékat és házi szörpöket is.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4, 75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a bormuzeum@paulusetterem.hu címre