Elegáns, igényes étterem a szakmai berkekben komoly presztízsre szert tett Tama helyén. Rövid világhálós kutakodás után kiderül, hogy a belső teret s a dizájnt Marcello Galliotto valamint Ipacs Géza tervezte. Az étterem atmoszférája elegáns, ugyanakkor meghitt, otthonos. Diszkrét fények, a falon absztrakt festmények, kényelmes, hivalkodásmentes bútorzat. Látványkonyhával működnek, a vendég akár figyelemmel is kísérheti, miként rakja össze az egyik legprofibb csapat az asztalára kerülő ételkölteményeket. Az Audi Dining Guide TOP12-es listájának második helyezettje.
Mint a honlap is írja, a Pasztell az első olyan étterem, amit egy külföldi, két Michelin csillagos séf nyit Budapesten. Nicola Portinari a Tama-ból ismert Erdei Jánost nyerte meg konyhafőnöknek, akivel az olasz és a magyar konyha fúziójának jegyében komponálják meg az étlapot. Kínálnak többek között marhatatárt, paprikás krumpli-átiratot, zeller-variációkat, tőkehalat karfiollal, hal-jus-vel, galangallal, bélszínt füstölt burgonyapürével, zöld borsmártással, fekete fokhagymával.
Az árak értékarányosak, követik a csillagos minőséget, azon belül akár kedvezőeknek is nevezhetők. Három fogás 16500, négy fogás 20500, öt fogás 24500 forintba kerül alapjáraton, vannak kompozíciók, melyek esetében 1500 és 4500 forint közötti felárat kell fizetni.
2021 októberében sikerült eljutni a Pasztellbe. Az első fogadófalat sütőtökvariáció: hártyavékony sütőtök-szalagban sütőtökkrém, citromverbénával, mellette püré kis tégelyben. Ezután krumplis pogácsát kapunk, grissinit, helyben sült kiváló kenyeret, habosított vajat és körözöttet. Ezt gyönyörűen tálalt céklabonbon követi, kívül meggypiros glazúr, belül sárga cékla. Ötletes, sziporkázó kezdés. Jómagam a „Made In Hungary” kacsamájjal indítottam. A kifogástalanul elkészített, csúcsminőségű kacsamájterrine-t marinált vaníliás zöld alma, zöldalma-gél üdítette és karamelles almapüré egészítette ki. Főételem jó tartású, jó ízű báránynyak volt fekete kellevéllel, ördögszekérgombával, pecsenyemártással. A „joghurt, lime, málna, pisztácia” elnevezésű desszert komplex és meggyőző volt. Társam, a Föld-ihlette előételt választotta: zeller, cékla és gomba textúrákat kapott szép elrendezésben, ezt követte egy kiváló vadas nyúlcomb, majd „Marsala, szilva, mandula” desszert. Utóbbi két fogás is ütötte a mércét. Végül kaptunk egy falatkákból álló magyar desszert-bemutatót, aprócska Rákóczi-túrós átiratot, mini-zserbót, karamelles képviselőfánkot és linzerkarikát. Fergeteges zárás.
A kiszolgálás udvarias, szívélyes, közvetlen, kommunikatív.
Több, mint hetven kiemelkedő, értő kézzel összeválogatott magyar és import bort kínálnak, különleges tételekből áll össze a töményválaszték, a sörök a prémium kategóriába tartoznak. A nagyipariak mellett tartanak minőségi üdítőket is.
„Kedves Vendégeink!
Éttermünk ajtaja átmenetileg bezárt. Nagyon köszönjük, hogy velünk tartottatok az évek során, reméljük hamarosan újra találkozunk!
Pasztell Team” – olvasható az étterem facebook oldalának 2023. március 21-i bejegyzésében. Az étterem azóta sem nyitott újra, az étteremnek otthont adó ingatlan egyelőre kihasználatlan.
Értékelés
Összélmény: 5+ pont
Konyha: 5+ pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a reservation@pasztellrestaurant.hu címre