Elegáns, hangulatos bisztró az 1937-ben épült modern, egyedi,  negyed köríves alaprajzú  pasaréti buszvégállomás felújított épületében, szemben a pasaréti ferences templommal. Az étlap a falra szerelt fekete táblán olvasható. Fekete mennyezet, fehérre festett nyerstégla falak. Nyáron kellemes, fedett terasz.

A minőségi alapanyagokból dolgozó kreatív konyha magyar és nemzetközi ételeket kínál az angus-tatártól a sült céklával, gránátalmával és rukkolával körített grillezett kecskesajton át túrógombócig. Az étlap gyakran változik. Szerepel még az étlapon, ezidőtájt, 2021 februárjában többek között kacsamáj fehér csokival, mogyoróval maracujával, rántott ördögszekérgomba szarvasgombás majonézzel, lime-os rizzsel, fogas Kárpáthy módra, szilvás derelye.

Az árak értékarányosak. A vírusjárvány elleni védekezés idején átálltak a házhoz szállításra és elvitelre, kedvező árú, naponta változó ebédmenüt is kínálva, leves és főétel 2750, a heti desszert 950 forint. Egyébként az előételek 2950 és 3450, főételek 2450 és 8500, desszertek 950 és 1650 forint közötti összegbe kerülnek Az állandó étlapon az ínyenc fogások mellett szerepelnek klasszikusok is, rántott csirke, óvári sertésszűz, finomfőzelék fasírttal, pestos csirkemelles penne s hasonlók, ezek egységesen 2500 forintba kerülnek.

Előételnek kacsa-csirkemáj parfét kértünk, körte-chutney-val: a csatos üvegben érkező, jó ízű, jó állagú patét vajjal vonták be. Jó hozzá a kellően koncentrált ízű, megfelelően, de nem eltúlzottan fűszerezett chutney, amit egy szezonális, viszonylag ritka fűszerrel, zöld turbolyaszálakkal díszítettek. Remek kenyeret kaptunk hozzá. Jó kezdés. A bárány palócleves korrekt, őszinte, házias, mindenféle csavar nélküli, tejfellel és friss kaporral szolgálják fel. Meglepően sótlan, de ezen hamar segítünk. Főételünk „lazac, kókuszos kovászolt bab, vargánya”. A lazac átsült, de szaftos maradt. A kókuszos mártásban felszolgált kovászolt bab jó, roppanós, az utólag megpirított vargányát alighanem házilag, savanyúságként tették el, a savanyú íz kissé bántó benne. Nekünk hiányzott egy hagyományosabb köretelem, így lényegében lazacot kaptunk kétféle savanyúsággal. Étcsokimousse, eper, amaréna, eperfagyi, só: szép mintázatú csokihengerben jól sikerült csokimousse, tetején egy szem amaréna és kissé túlzott mennyiségű sókristály. Mellette egy fél eperszem és túl jeges eperfagylalt. Összességében ötletes, élvezhető desszert.

A kiszolgálás udvarias, gyors, pontos.

A borlapot értő kézzel állították össze, szolid választékot kínálnak magyar élvonalból, amit néhány import tétellel színesítenek. A legtöbb bort „békeidőben” kimérik decire is. A sörök meglepő módon nagyipariak, viszont tartanak igényes töményeket.

Telefonszámok:
+ 36 30 790 5931
+ 36 1 200 0672

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont