Nyitva tartás 2020 decemberében

Hétfőtől péntekig 9.00 – 17.00

Szombat, vasárnap zárva.

A Papuli Zenta egyik magyar kézben levő étterme. A beltér a nyolcvanas éveket idézi, rendezett, tiszta. A bejárat mellett jobbra hangszerek jelzik, hogy itt élő zene is szokott lenni. Az asztalon élő virág és ipari borslisztszóró. Nyáron kellemes, árnyas teraszt üzemeltetnek.

A Papuli konyhája az alföldi magyar ízekre épül, de a szerb konyha is megjelenik néhány népszerű étel erejéig (pljeszkavica, csevap, karagyorgye szelet). Erősségük a pörkölt, a halászlé és a sült hal. Állításuk szerint a halat a tiszai halászoktól veszik, tény, hogy a szürkeharcsa és a süllő is friss volt, jó ízű. A választék széles, több, mint ötvenféle étel szerepel az étlapon, ami nem feltétlenül jó pont, de tény, hogy minden fogásunk friss ízhatású volt. Kínálnak többek között gombával töltött rántott palacsintát, rántott velőt, csirkehúslevest daragaluskával, marhapörköltet, „pacalpaprikást” (ami vélhetően pörköltet takar, az azonos nevű birkaételből kiindulva), betyárnyársat, cigánypecsenyét, töltött, rántott és sült húsokat, édes vízi sült halakat, gesztenyepürét és palacsintákat.

Az árak kedvezőek. Előételek átszámolva 2020 decemberében 1200 és 1800, levesek 500 és 2200 (utóbbi a kétféle halászlé díjszabása) közötti dinárba került, főételek zöme 2000, halételek 3500 forint körül, desszertek 1000 forint alatt kaphatóak.

Bemelegítésnek halászlevet kértünk túrós csuszával. Nem félreértés, a helyiek így eszik. Egyetlen adag halászlevet is nagyobb edényben hoznak ki, a lé két embernek is elég, ebből merhet mindenki a maga tányérjára, majd mellé vesznek az erre vállalkozók ugyanarra a tányérra a túrós csuszából. A lé koncentrált, jó állagú volt, egy fokkal sósabb az optimálisnál, a hal kitűnő, ízre, állagra egyaránt. Finom volt a túrós csusza is, bár a tészta kissé túlfőtt. Furcsa, hogy itt sajtot is reszelnek rá, amiről akár le is mondtunk volna, rendszeridegennek éreztük. Második fogásként birkapörköltet valamint sült halat kértünk, megegyeztünk a pincérrel, bár ilyen opció nincs az étlapon, hogy a sült hal legyen fele-fele süllő és harcsa. A halakat lisztbe forgatva sütötték ki bő zsiradékban, népszerű, egyszerű és nagyszerű megoldás, engedi érvényesülni a friss hal ízét. A mellé adott sült krumpli nem mirelit, egyszerű, házias. A birkapaprikásnak nevezett csontos birkapörkölt remekül sikerült, a hús puha volt, de nem túlpárolt, ízre is megnyerő. (A paprikás és pörkölt elkülönítésével kapcsolatban többféle nézet van, jómagam az éttermi gyakorlattal megegyezően úgy vélem, hogy a paprikás tejfelesen behabart pörkölt.) Reszelt trappistával megszórt, enyhén túlfőtt makarónit adtak hozzá. A desszertként kért somlói galuska szaftos volt, jó ízű.

A kiszolgálás udvarias, rugalmas.

A borlap a szerb és montenegroi tömegborok mellett kínál néhány tételt a Szabadka melletti DiBonis borászattól is. A sörök és tömények zöme kommersz, de van háromféle jó minőségű házi pálinkájuk.

Értékelés

Összélmény: 4 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 3 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a restoran@papuli.info címre