Tíz év leforgása alatt a negyedik éttermet tesztelhettük Debrecen szívében a Piac utca és a Zamenhof utca sarkán. A Paparazzi működtetői is erősen átszabták a belteret. Fekete lambéria, felette krémszínűre festett tégla, a dekoráció fő elemei amerikai sztárokról készült nagyméretű portrék. Főként színészekkel nézhetünk szembe, de néhány elnök is akad köztük. A hely belterének igényességével ellentmondásban van a dizájn szempontból is ultrakommersz, kantinokba illő só- és borslisztszóró. Az asztalon élő virág.
A konyha nemzetközinek mondható, amibe beleértjük a világot meghódító etnikai gyökerű fogásokat, mint a pasta-k, a pad thai, a quesadilla vagy a hamburger. Kínálnak steakeket, BBQ oldalast, brassói aprópecsenyét, csirke- és pulykamellet sokféle változatban. Az egyes fogások valamivel meghaladják a Kárpát medencei átlagszintet, de a séf előszeretettel nyúl kényelmi termékekhez, akkor is, amikor nem kellene.
Az árak helyhez mértek, jellemzően követik az alapanyagokat. Csirke-, pulyka- és sertéshúsból készült ételek körettel együtt, továbbá pasta-k 2000 és 3000 között, steakek 5000 táján, wokos ételek 2300 és 3600 között, burgerek és quesadilla-k zöme 2500 forint táján. Desszertek 1000 és 1300 forint között.
A Cézár saláta tigrisgarnélával jégsalátából készült római saláta helyett, a jól elkészített rák elfogytával hamar unalmassá válik. A dresszing füstölt majonézes, ami ugyan nem felel meg az eredeti receptnek, de kifejezetten jól sikerült, nem bánjuk a cserét. Pirítós helyett nagyipari, készen vett pita van a tetején. A marhahúsos quesadilla tölteléke jó, a tortilla-lap késztermék. Ennél sokkal zavaróbb, hogy a hozzá adott paradicsom-salsa sem készült helyben, e műfajban pedig az összes forgalomban levő késztermék bizony elég gyatra. Az összélményt valamelyest helyre billenti az ízre-állagra egyaránt kifogástalan, szépen tálalt csokiszuflé, ami mellé kiváló gyümölcsmártást, készterméknek tűnő, de jobbfajta fagylaltot és pirított mandulareszelékkel megszórt tejszínhabot kapunk.
A kiszolgálás kedves, udvarias. Hosszú időre megfeledkeznek rólunk, de nem nehéz felvenni a szemkontaktust, s máris ott terem az egyik felszolgáló.
A borlap szűk, mintegy 22 tételes, de igényesen válogatták össze a legjobb magyar pincészetek nedűiből, beleértve a Ménesen gazdálkodó Balla Gézát is. Akad pár külföldi tétel. Sör egyelőre csak nagyipari van. Tartanak prémium üdítőket a megszokottak mellett. Az itallap legerősebb pontja a rendkívül széles és igényes vodka-, tequila-, gin- és rum választék, korrekt a whiskey-paletta is. Széles koktélválaszték, a honlapon arról is olvashatunk, hogy több ízben beválasztották őket a legjobb 5 vidéki bár közé.
Értékelés:
Összélmény: 4 pont
Konyha: 3,75 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Az étterem bezárt, Facebook oldalukon az utolsó bejegyzést 2023 júliusában tették közzé.
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a paparazzidebreczen@gmail.com címre