Kifejezetten hangulatos, otthonos egység, 2021 márciusában még cégtábla nélkül. 2019 decemberében nyitottak. Mi, nem ismervén még a „jó ennivalót” jelentő nevét, speciality kávézónak gondoltuk kívülről, kiderült, hogy inkább mediterrán bisztró. Belső gerendázat és nyers téglás mennyezet, fehérre festve, hajópadlót imitáló padlócsempe, kötélen csüngő, trendi lámpakörték, a polcokon borosüvegek, az asztalon élő virág, továbbá Filippo Berio extra szűz olívaolaj és balzsamecet. Borsdaráló a terem végében. A vírus elleni védekezés idején beszereztek műanyagból és vasból készült „iglukat” is, ezek télidőben is rendelkezésre álltak.

A konyha fő iránya az olasz gasztronómia, amit nemzetközi és román fogásokkal színesítenek. Kínálnak csorbákat, pizzákat, pasta-kat, többféle fogást a tenger gyümölcseiből a polipsalátától a kagylólevesen át a roston sült rákokig. Megjelenik az étlapon a „bánsági sertéstarja”, mely párolt gombával és mozzarellával besütött húst jelent az étlap magyarázata szerint. A Bánsághoz annyi köze van, hogy egy bánsági vendéglőben kínálják. Az édesszájúak túrófánk és fagylalttal kínált brownie között választhatnak.

Az árak összességében értékarányosnak nevezhetők, azzal a megjegyzéssel, hogy egyes fogások drágábbak, mint a régióban az adott alapanyagokból, hasonló színvonalú helyeken készült ételek, alapesetben viszont kifejezetten kedvezőek az árak. A pizzák és pastak (leszámítva a tengeri herkentyűkkel vagy hallal készülteket),1500 és 2200, burgerek, csirke- és sertéshúsból készült fogások köret nélkül 1700 és 2700 forintnak megfelelő lejért kaphatóak. A fritto misto (mélysütött tengeri gyümölcsök) 4500, a polipsaláta 5000, a brownie 1500 forintba kerül.

A gorgonzolás-cukkinis pizzára gépsonka is került, teljesen feleslegesen, a cukkinit zsenge tökkel helyettesítették. Jobb lett volna, ha ezeket kicsit meggrillezik felhelyezés előtt, de összességében így is átlag feletti, jó pizza volt ez, különösen a tésztája. A hamburgerbe hatalmas húspogácsa került, ez lehetett volna szaftosabb és kevésbé tömör, de jelen formájában is jónak volt mondható, különösen, hogy a buci átlag feletti volt. A saláta uborka és paradicsom mellé valamivel több mártás is elfért volna.

A kiszolgálás udvarias, kissé személytelen.

A borlap 17 átlag feletti tételt integrál a tágan értelmezett Erdélyből és a Kárpátokon túlról. Pohárra nem mérnek ki egyet sem, tartanak viszont három bort negyed literes mini-palackban. A nagyipariak mellett egyetlen kézművesnek mondható, de nem kiugró sört kínálnak, a töményválaszték nem hordoz semmiféle izgalmat.

Értékelés

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 4,75 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a papabunresita@gmail.com címre