A Oxygen étterem a városon kívül, az 1256 méter magasan fekvő Pongrác tetőn, a sípálya mellett működik. A környezet a síparadicsomokat idézi. Az épület kívülről és belülről is a modern hüttékre emlékeztet. Hatalmas beltér, a padlótól a plafonig ablakok, így a fűtött teremből csodálhatjuk a havas tájat. A háttérben kellően visszafogott hangerővel fogyasztható, nem zavaró popzene szól. Bár a hely bő tíz kilométerre esik a várostól, s meglehetősen leromlott, szerpentines úton közelíthető csak meg, hamar népszerűvé lett, hétvégén csúcsidőben nehéz helyet kapni. Ilyenkor vetik be a „tálca-tologatós” rendszert, egyébként hagyományos á la carte étteremként működnek.
A konyha a megszokott helyi fogások (pacalleves, parasztcsorba, rántott csirke, sertésoldalas, bolognai spagetti, ropogós csirkecomb stb.) mellett kínál többek között diókéregbe hempergetett marhapofát és báránypörköltet is.
Az árak értékarányosak. Leveseké átszámolva 1000 és 1200, főételeké 2000 és 3000, köreteké 450 és 600, desszerteké 500 és 1200 forint között mozog.
A tárkonyos csülkös krumplileves korrekt, házias volt, a mellé kért tejfellel és erős paprikával adta azt, amit a műfaj adhat. A virtuóz tálalású bébikukoricás fogas tisztes adag, némi pörzzsel még jobb lett volna. A krumplipüré több vajjal jobb eredményt adhatna. A dekorációnak szánt sült répaszalagok remek köretkiegészítőként is működnek, roppanós elemként. A sült paprika túlsavanyított késztermék, nem készült helyben. A somlói szaftos, kellemesen diós, de sajnos a csokimártás nem igazán karakteres, a tejszínhab pótlékból készült, alighanem porból. Tetszett a dekorációban a savas elemként is értékelhető gránátalma, illetve az égetett cukorból formázott logo.
A kiszolgálás kiváló, hosszabban beszélgettem az egyik felszolgálóval, a séfhelyettessel, valamint az üzletvezetővel, egytől-egyig rokonszenves, kommunikatív, motivált emberek, akiknek öröm az élményadás. Ha utat engednek nekik, szélesítik az itallapot, mellőzik a késztermékeket, az étterem szintet léphet felfelé.
Az itallapon kommersz tömények, nagypincészetek borai és nagyipari sörök sorjáznak.
Értékelés
Összélmény: 4 pont
Konyha: 3,75 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a oxygenrestro@gmail.com címre