Rendkívül hangulatos, jó ízléssel berendezett, rusztikus csárda az 5-ös főút mellett. Nyáron virágos, szemgyönyörködtető teraszt működtetnek, az U alakú épületegyüttes ölelésében. A beltér dekorációja harmonikus, egyszerre idézi a polgári és a paraszti világot, zavaró eklekticizmus nélkül. Gerendás mennyezet, a falon festmények, antik óra, az asztalon kékfestő abrosz, diszkrét örökzöld kompozíció a vázában, faragott, népművészeti ihletésű székek, időnként cigányzene. Egyik teremben két falat is betöltenek az elmúlt évtizedek során elnyert, berámozott elismerő oklevelek. Az egyik kultikus csárda, mely visszatérő vendégkörének köszönhetően túlélte az M5-ös autópálya átadását és az 5-ös út forgalmának drasztikus csökkenését. A vírusjárvány miatti több hónapos leállást is túlélték. Országos viszonylatban a legigényesebb és legszebb csárdák egyike. Étkeztetés mellett színvonalas programokat is szerveznek.

Az étlap a hagyományos magyar ételekre épít, de kínálnak néhány nemzetközi fogást is. A konyha a második világháború után kialakult paradigmán belül maradva némi kreativitást is megcsillant. Sokszínű, széles választékot kínálnak, mely nem abból áll össze, hogy tízféle töltelékkel rántják ki a csirke- és pulykamellet. A napi ajánlat is figyelemre méltó. 2020 késő őszén kínáltak többek között kacsalakomát májával ékesítve, párolt káposztával és házi tepsis héjas-fűszeres burgonyával, kemencében sütött bőrös sertéscsülköt pékmester burgonyával, vargányás harcsapaprikást túrós csuszával.

Az árak középmagasak, értékarányosak. Előételek 1500 és 3800, levesek 730 és 1400 forint között kaphatóak, főételek zöme 3000 forint felett van, de az ételek egy részéből kérhető kis adag is, a teljes ár 70%-ért.

Az elmúlt húsz évben átlagban háromévente fordultam is meg. Ettem náluk házias töltött cukkinit, hagyományos hideg libamájat zsírjában, hideg kacsamellet salátával körítve, jól sikerült rántott borjúlábat, kifogástalan pacalpörköltet, somlói galuskát, vegyes haltálat, tejes pitét s még hosszan sorolhatnám. A mellélövés ritka, bár előfordult, hogy az erdei gombásnak ígért levesben nem volt erdei gomba. A klasszikus magyar ételeket jellemzően tisztes, valamivel átlag feletti szinten prezentálják. Évtizedeken átívelő, jól bevált vendégváró a hajtogatott leveles tepertős pogácsa, ami, ha még melegen sikerül kifogni, akkor akár műfajcsúcsnak is nevezhető, hozza mindazt ízre-állagra, amit eme népszerű magyar előételtől/sörkorcsolyától elvárhatunk. Az adagok igen komolyak, ember legyen a talpán, aki három fogást végig tud enni csomagoltatás nélkül.

A kiszolgálás pincérfüggő, van, aki személytelenül, kissé fásultan teszi a dolgát, de van a széles pincérgárdának rendkívül, kedves, kommunikatív tagja is.

Az átlagnál sokkal szélesebb a borlap, mely az élvonalbeli magyar pincészetek borait sorakoztatja fel. A kommersz pezsgők tizenöt tételesen választékán kívül kínálnak több, mint ötven tételt, melyeket három kivétellel ki is mérnek decire. Szép a pálinkaválaszték is. A sörök nagyipariak.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a tanyacsarda@tanyacsarda.hu címre