A Bodri birtok minden elemében szemet gyönyörködtető a téglákból kirakott, boltíves, templomszerű pincétől annak festői környezetéig. Nem véletlen, hogy 2020-ben megkapták a „Magyarország legszebb szőlőbirtoka” címet. Az étterem a pincészethez hasonlóan a hagyományos, konzervatív ízlésvilágot tükrözi, a mennyezetet fából ácsolták, a bárpultot hordódongákból, az asztalon az egyik teremben fehér abrosz, a másikban papíralátét, zöld növénykompozíció, igényes, gravírozott, Bodri-feliratú poharak, só- és borsdaráló.

Az étlap a magyar gasztronómiára épül nemzetközi kitekintéssel. A séf Makk Norbert. Kínálnak többek között vargánya-cappuccino-t parmezán sütivel, füstölt pisztrángot sült karalábépürével, kacsamellet céklás rizottóval, szarvasgombamártással, szarvasgerincet szalonnás póréhagymás gesztenyével, boróka mártással és vajas szélesmetélttel, de megjelenik az étlapon vizeink egykoron híres-neves hala, a kecsege is, mellyel ma már alig lehet találkozni, itt fehérbormártással, bébi vargányával, kelbimbóval és jázminrizzsel adják. Már amikor adják, ez lett volt az első fogás, amit kiszúrtunk, de nem tudtak vele szolgálni, s ez csak rendeléskor derült ki.

Az előételként rendelt velős pirítós egyszerűbb minőségű kenyérből készült, mellette paprika, koktélparadicsom, uborka, lilahagyma egyveleg. A krém élvezhető, maga az étel izgalommentes, kötelességszerű, az adag jelzésértékű. Nem kétséges, kifejezett hiba jóllakatni az előétellel a vendéget, de itt a mennyiség tudatos visszafogása túlzónak tűnt. A csomboros tejfellel kínált pacalos töltött káposzta otthoni rekonstrukcióra indító remek ötlet. A megvalósítás nem volt rossz, bár a káposzta kissé túlkészült, s markánsabb pacalos karaktert vártunk volna. A jól elkészített, szaftos harcsaszeletet kiszárított Szent Jakab kagylóval és turmixolt tökfőzelékkel kínálták, mely inkább mártás volt, mint főzelék, ízre hozta a megszokott harmóniákat. A morzsasüti stílusban készül körtetorta átlagos, házias szintet képviselt, fel lehetett volna még dobni valamivel, például körte-sorbet-val és/vagy egy hozzáillő mártással. Tányérdesszertként egy elit helyen ebben a formában hiányérzetet hagyott maga után.

A kiszolgálás inkább udvarias, mint szívélyes. Odafigyelés tekintetében is javítható, szarvasgombás velős pirítóst kértünk, de „simát” kaptunk, szerencsére a számlán is az utóbbi szerepelt.

A pincészet több mint harmincféle bora közül huszonnégyet decire is kérhetünk, felár nélkül. Saját címkés sörük is van, Stout és Ipa, mindkettőt a Horizont főzi. Az utóbbit a honlap leírása szerint Új-Zélandi Nelson Sauvin komlóval készítettek, mely nevét a Sauvignon Blanc szőlőről kapta, íz- és illat karakterének köszönhetően. A komlót forraláskor és a hideg oldalon is adagolták a sörhöz. Az is megtudható a leírásból, hogy forraláskor a sörhöz a Bodri pincészet szőlőmag kivonatát adták. Az eredmény egy pincészetbe illő, jó ivású India Pale Ale sör lett. A harci Brill főzde kitűnő gyümölcspálinkáit és zöldségpárlatait kínálják, az import tömények között kommersz és prémium tételek egyaránt akadnak. Az alkoholmentes rovat hasonló filozófiájú, a nagyipari üdítők mellett kérhetünk kisszériás gyümölcsleveket és kézműves szörpöket is.

Értékelés:

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 3 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a bodribor@bodribor.hu címre