A Nr. 8. nevű bisztró üde színfolt a hajdúszoboszlói vendéglátás kissé egyhangú palettáján. A beltér modern, de nem szembántó, a bejáratnál jó állapotban levő hordók, a hely külső megjelenése a pubokat idézi valamelyest. Szinte egész falnyi ablakok biztosítják a fényt a terem nagy részében, hangulatos a fából ácsolt tetőszerkezet és az azt tartó faoszlop-rendszer.

A konyha átlag felett teljesít. A dicséretesen összefogott, átgondolt étlap gerincét a nemzetközi és a magyar konyha népszerű fogásai képezik, amibe beletartozik a tatárbifsztek, a cigánypecsenye, a rántott borjúláb, éppen úgy, mint a BBQ oldalas, a kacsacomb, vagy az Angus marha-hátszín és bélszín. A rántott hús sertésszűzből készül, a pirított burgonyán kívül almás tormával és snidlinges tejfellel kínálják. Az adagok komolyak.

Az árak magasabbak a helyben megszokottaknál. Az előételek és levesek díjszabása 1650 és 3600, a főételeké 2400 és 8000 forint között mozog, a desszertek 1210 forintba kerülnek. Egész héten kedvező árú menüajánlatuk is van, két fogást 1510 forintért kínálnak.

Két fogást rendeltem, édesburgonyával készült fish and chipset, valamint sajttortát. A mirelit édesburgonyát megfelelően sütötték meg, a hal nem volt katartikus, de nagyjából hozta azt, amit elvártunk tőle. Korrekt volt a kompozíció mellé adott zöldborsópüré. Ízre is igen jó élményt nyújtott az inkább dekorációs funkciót ellátó két szem hámozott, enyhén hőkezelt koktélparadicsom. Maga a sajttorta sütve készült, ízre-állagra nem adott többet az otthon készített amatőr variánsoknál. Szép és ízletes volt a dekoráció, a házias jellegű sárgabarack és áfonyalekvár.

A kiszolgálás udvarias volt addig, míg nem tisztáztuk a felszolgálóval, hogy a számlában a 12% szervízdíj az céget illeti. Mivel nem adtam a bőséges 12%-os pluszon felül további borravalót, a becsomagolt étel átvételekor mondott „köszönöm szépenre” nem érkezett semmi válasz, majd távozáskor a tőlem két méterre levő pincér válaszát nem hallottam, mikor elköszöntem, mi több, hátat is fordított nekem. Csak azért nem adtam egy pontot erre a szempontra, mert azt fenntartom az agresszív és arrogáns felszolgálóknak. (Teszt időpontja 2020. február 2.)

A borlap a magyar élvonalbeli termelők nedűire épít. A több mint harminc féle bor kétharmadát decire is kimérik. A sörkínálat nagyipari.

Értékelés

Összélmény: 3,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 4,25 pont

Kiszolgálás: 2 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a nr8restaurant@gmail.com címre