A Nour az ország egyik legigényesebb desszertműhelye, amihez megfelelően elegáns, nagypolgári belteret terveztek. Kényelmes bársonybevonatú kanapé és székek, az asztalokon élő virág. A formatervezett desszertcsodák a pulton belül, a látvány sokat segít a választásban, bár az ember legszívesebben valamennyit megkóstolná.
Kínálnak rendkívüli kidolgozottságú, komplex süteményeket és tortákat, élvezhető, de ezekhez minőségben fel nem érő fagylaltokat, valamint kétféle pogácsát és paradicsomos grissinit.
Az árak magasak, a csúcscukrászdák kategóriáján belül is, karcolják az értékarányosság határát. A sütemények ára 1690 és 2290 forint között mozog, többségüké 2000 feletti. A 16 szeletes torta ára 34.990 és 36.900 forint között mozog, kivétel a Palágyi Eszter Michelin csillagos séf-tervezte „signiture torta”, mely 50.000 forintba kerül. A cheddar sajtos pogácsa, valamint a grissini kilója 6900 forint, a szarvasgombás Nour pogácsát 19.900 forintért adják.
Megkóstoltuk a hónap desszertjét, a Voilier-t, mely a kókuszos dacquoise, fehér csokoládé, málna és mangó ízharmóniáira épül, a Hedoniste névre keresztelt málnás és fehércsokis pisztáciasütit, a pazar megjelenésű epres sajttortát, továbbá fagylaltok közül kértünk mákos cseresznyét, epres sajttortát és sacher tortát. A sütemények rendkívül dekoratívak, kimunkáltak voltak, de mindhárman úgy véltük, hogy túl vannak édesítve, az elvárt könnyedséget sem adták. E probléma miatt nem tartottam volna igazságosnak akárcsak negyed pontot levonni, mivel itt tényleg különleges desszerteket kínálnak állandó, magas szintű kísérletezés mellett.
A kiszolgálás udvarias. Egy osztályon felüli árakon működő osztályon felüli helyen elvárható egy francia desszert nevének helyes ejtése, különösen egy „koncept”-desszert (Voilier) esetében.
A kávék, limonádék mellett kínálnak pezsgőt és alkoholos italokat is.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Sütemények: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a nour@nour.hu címre