A kistarcsai Nosztalgia étterem több, mint két évtizedes sikeres működésre tekinthet vissza, hiszen 2002 óta várja a vendégeit. A helyiek mellett fővárosiak és a környező települések lakói is előszeretettel látogatják a tágas beltérű, hangulatos, meghitt családi vendéglőt, melynek falait századfordulós használati tárgyak, archív és új fotók díszítik. Ablakszerű vitrinben patinás üvegtárgyak, egy másikban Gusto pálinkák, a harmadikban porcelánfigurák, fából készült miniatűr padocska, üvegcsék és pálinkásbutykos. Nyáron az utcára néző kellemes teraszt működtetnek.

Étlapjuk a hagyományos magyar konyha gazdag választékát kínálja, néhány nemzetközi és mediterrán fogással kiegészítve. 2024. kora nyarán szerepel rajta többek között bivalymozzarella pácolt sonkával, rukkolával, bazsalikomos olívaolajjal, hortobágyi húsospalacsinta, húsleves májgombóccal, gulyásleves bográcsban, Jókai bableves, „halimádók tányérja” címszó alatt rántott ponty, Orly fogas és fokhagymás harcsa, sült kacsacomb mézes-áfonyás sült körtével, krokettel, szalonnával tűzdelt szarvas grillezett körtével, borókamártással, s érlelt marhasteakek. Nem tudnak ellenállni a kísértésnek, hogy csirkemellből ne készítsenek nyolcféle fogást. A desszertműfajban a szinte kötelező „aranyhármas” a gesztenyepüré/fagylalt, Somlói, palacsinta mellett kínálnak bécsi sült derelyét és hétvégenként madártejet is.

A halászlé sűrűbb az optimálisnál, lehetne pirosabb is, de jó ízű, friss benne a jó tartású hal. A pacalpörkölt is elbírna némi finomhangolást, de élvezetes, jó enni. A mellé kért vegyes saláta, uborka, paradicsom és káposzta, korrekt a kovászos uborka nem élvezhetetlen, de nem tör csúcsokra. A rántott borjúláb mindazt adja, amit a műfajtól elvárhatunk, tisztes adag. Jobbfajta mirelitáruból származó sült burgonyatallérokat és nem teljesen meggyőző, de élvezhető tartárt adnak mellé. Klasszikus 4 pontos, házias konyha.

A kiszolgálás családias, kedves.

Bernard, Radeberger és belga meggysört csapolnak, palackban tartanak Drehert, barna Bernardot és Schöfferhofer búzát, valamint Clausthaler alkoholmenteset. A habzókkal együtt mintegy tizenhat minőségi magyar bort kínálnak jól összeválogatva. A töményitalok között a Márton és lányai főzde által jegyzett pálinkák képviselik a prémium szegmenst.

Értékelés

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a kistarcsainosztalgia@gmail.com címre