Elegáns, színvonalas bisztró az egyetemi negyed szomszédságában. A beltér vendégmarasztaló, a saját címkés borokat is integráló dekoráció megnyerő. Az asztalon élővirágkompozíció gömbszerű vázában. Kellemes háttérzene szól. Az étterem bekerült a Dining Guide étteremkalauzba, a pontozott 178 vendéglátóegység közé 98.-ikként. Ez rangos helyezés, tekintve, hogy a sorban az utolsók is egytől-egyig kiemelkedőek.
Kreatív nemzetközi ihletésű fine bisztró konyhát visznek izgalmas alapanyagokból kiindulva, néhány hagyományos magyar fogással kiegészítve. Ottjártam idején, 2025 februárjában kínáltak többek között lencsekrémlevest csülök terrine-nel, zöldségekkel és snidlinggel, cigánypecsenyét saját felfogásban, érlelt szarvasgerincet vadas mártással, gnocchi-val és sárgarépával, rament malaccsászárral, chilivel, újhagymával és mungóbabcsírával, gulyáslevest marhapofahússal, roppanós zöldségekkel és kovászos kenyérrel, roston sült durbincsfilét vadbrokkolival, gombás bulgurral és hollandi mártással, nyúlhússal töltött gyozát cukkinivel, petrezselyemmel, paprikás mártással, faszénparázson sült prémium steakeket, valamint narancspudingot pisztáciás piskótával, pomelo-val és kakaó-ropogóssal. A konyhát ketten irányítják, a derecskei Almavirágból érkezett Breitenbach Attila, valamint a már megszűnt, de működése idején a város élvonalába tartozó No.1 korábbi séfje, Varga Zsolt, akivel a tulajdonos Albert István 2014 óta dolgozik együtt.
Előételnek pirított pacalsalátát kértem, amit az étlap leírása szerint hegyes erős, ecetes lilahagyma és kolbászmorzsa kísér. A pacal állaga kellemes, mint megtudtam, kapott egy kis szójaszószos ízesítést, ez szépen beleolvasd az ízképbe, jót tesznek neki a jelzett kísérőelemek, különösen a koriandermaggal fűszerezett marinált lilahagyma, a roppanós salátalevél, valamint az ízre, állagra egyaránt meggyőző kovászos gyökérkenyér. Második fogásként egy meleg előételt választottam, melynek az étlapon olvasható leírása így szól: ”grillezett polipcsáp, burgonyahab, fekete fokhagymás aioli, zöld citrom”. A klorofillos olajjal és ropogós lilaburgonyaszirmokkal díszített tányér szemgyönyörködtető, a polip textúrája kiváló, a harmónia az elemek között remek, az egész kompozíció felsőkategóriás. Desszertnek pankómorzsás túrógombócot kértem, amit fahéjas édesített tejfelágyon, málnával, áfonyaszemekkel, ehető virággal és mikrozölddel díszítve szolgáltak fel. A desszertet nem gondolták túl, nem értelmezték át, a hagyományos ízvilágot követték, sikerrel törekedve a tökéletes állag elérésére. Így, ahogy volt, adta mindazt, amit ez a klasszikus magyar édesség adni tud.
A kiszolgálás szinte kifogástalan: udvarias, szívélyes, gyors, segítőkész. Apró javító szándékú megjegyzésem, hogy borlapot nemcsak külön kérésre kellene adni, hanem automatikusan az étlappal és itallappal együtt. Elbeszélgettünk az egyik felszolgálóval a nyitás időpontjáról s a Covid időszak tapasztalatairól, öröm volt vele eszmét cserélni.
A habzókat is beleértve több, mint negyven minőségi bort kínálnak, többségüket a magyar élvonal nedűiből, ezek háromnegyedét pohárra is kimérik. Impozáns a pezsgőválasztékuk. A ház söre a Cecei főzdétől érkezik, ezek kívül tartanak csapon Erdingert búzát és Radebergert, továbbá Köstrizert, Lindemann’s meggyes sört és két alkoholmentes tételt palackban. A töményitalokat a prémium szegmensből válogatták, legyen szó ginről, whiskyről, rumról vagy pálinkáról. Figyelemre méltó a minőségi gin-alapú koktélszortiment.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@nextbistro.hu címre