Marosvásárhely egyike azon erdélyi városoknak, melyek főterét a kommunista korszakban nemcsak leuralta szimbolikus síkon a román hatalom, hanem tönkre is tette esztétikailag. A hajdani Széchenyi tér közepe táján kialakított beszögelésben egy többemeletes szocreál épület földszintjén működik a trendi belterű, zuzmós-sziklafalas, amúgy nevének megfelelően feketében játszó Negro étterem. A dekoráció mutatós és hasznos darabja a fontosabb borirányzatokat feltérképező ábra, amit végzett sommelier-k is haszonnal tanulmányozhatnak. Tetszetős az egyik vitrinben minőségi italokból berendezett mini-kiállítás. Az abroszt helyettesítő étlap-itallap tányéralátét egynyelvű, nem kerülne semmibe magyar variánst is készíteni s a magyar vendégeket azzal várni, ha már magyar tulajdonban van az étterem.
Az ételkínálat gerincét pasta-k, pizzák, klasszikus saláták és néhány japán slágerétel képezi. Ezek mellett tartanak pub food fogásokat is, köztük BBQ oldalast, tépett sertést, ropogós csirkecsíkokat és burgereket. Az általunk rendelt desszerteken kívül kínálnak áfonyás sajttortát, tiramisu-t, panna cotta-t és csokilávát.
A házias lencseleves jól sikerült, meggyőző ízre, állagra egyaránt. A ramen lehetne mélyebb ízű, de élvezhető így is a jobbacska betéteknek köszönhetően. A pulled pork és a burger tisztes fősodratú produkció, utóbbiban a hús roséra sütve jobb lenne, de így sem rossz a harapásélmény. A fish and chips átlagos, a hal lehetne szaftosabb. A köret minden esetben csónakburgonya, ami mirelitműfaj felső szegmensébe tartozik. A 32 darabos sushi-tál gyengécske, amatőr, fantáziátlan próbálkozás. Nem élvezhetetlen produkció, de manapság, amikor a Kárpát medence százezres lélekszámú városaiban szakszerűen elkészített sushit lehet enni, jellemzően nem is egy helyen, ezt a témát el kellene engedni, amíg a szakácsok el nem sajátítják megfelelő szinten a műfaj csínját-bínját. A sajttorta korrekt, katarzismentes. Kellemes meglepetés volt a túrófánk, mely ízre, állagra, megjelenésre, adagra egyaránt megelégedésünkre szolgált.
A kiszolgálás udvarias.
Közel húsz bort kínálnak főként a tágan értelmezett Erdélyből, de feltűnik a választékban egy klasszikus champagne, három Koch-termék, egy újzélandi és egy olasz bor is. Ezek közül négy tételt pohárra is adnak. Csapon Kozelt és Pilsner Urquellt tartanak, további 4 palackos Asahi-sör mellett találunk két német gyártású búzasört is. A kommersz import töményeken kívül van néhány prémium whisky-jük, jó érzés felfedezni az itallapon a nyárádszentsimoni Csípán pálinkákat.
Értékelés
Összélmény: 4 pont
Konyha: 3,75 pont
Atmoszféra: 4,25 pont
Kiszolgálás: 4 pont