Natura hill vendégház és étterem

  • 803

Elképesztő kitettségű, mindent egybevetve egyedülálló létesítmény Zebegény volt szőlőhegyén. A teraszról csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyarra. Miként honlapuk írja: „festői panoráma, lokális slow food, hagyományos értékek, megújuló technológia, ökológiai szemléletű birtok, aktív pihenés, jó élet.” A terasz bútorzata megnyerő, az egész épület harmóniát, nyugalmat sugároz. A beltér elegáns, esztétikus. A világítótesteket üvegbutykosokból alakították ki, az egyik falon farácsos, tükrös polc, rajta zöld növények és vállfára akasztott kulináris szaklapok. Hajópadlót imitáló csempe, könyvpolc könyvekkel. Otthonos, meghitt, vendégmarasztaló atmoszféra.

Kreatív, igényes magyar és nemzetközi gyökerekből táplálkozó konyhát visznek. Állandó étlap nincs. A két hektáros birtokon, a geotermikus fűtöttségű épületeken kívül találunk még közel fél hektáros levendula mezőt, valamint hetven különböző gyógy- és fűszernövénynek otthont adó bemutató kertet. 12.00 és 14.00 órai kezdettel 3 fogásos bistro-menüt, 19.00 órakor 4+1 fogásos degusztációs vacsoramenüt kínálnak. Ebéd és vacsoraidőn kívül a szomszédos gazdák finomságaiból rendelhetünk kóstolót. Séfek: Szilvási Mihály és Angeli Mátyás.

Az árak értékarányosak. Ebéd 8800, vacsora 9800 forintba kerül, a kóstolótál 2900 forint. 15% felszolgálási díjat számolnak fel.

Ottjártunk idején, 2021 októberének közepén, fogadófalatként ízletes, jó állagú mangalica rillette-et kaptunk korrekt, helyben sült bagettel, amiről azt is elmondták őszintén, hogy mirelitből készült. A birses fodroskel leves ízletes, jó egyensúlyú bemelegítő fogásnak bizonyult. Megelégedésünkre szolgált a szép színű és jó ízű báránynyak is, amit sült padlizsánnal, halvamorzsával, rózsaszirmokkal, sült paprikás mazsola-lekvárral és pecsenyemártással kínáltak. Desszertünk korrekt mák clafoutis volt, ribizlilekvárral és máktextúrákkal (mákropogós, -krém és -morzsa).

A kiszolgálás első osztályú. Az üzletvezető s a felszolgálók egyaránt kommunikatívak, motiváltak, kedvesek, közvetlenek. A visszajáró vendégkör kialakulásához ez nagyban hozzájárulhatott.

Közel félszáz értő kézzel összeválogatott, elsősorban magyar bort kínálnak, melyek zömét kimérik decire is. Szűk, de igényes a töményválaszték. A legjobb magyar főzdék egyikének, a Monyónak a söreit tartják. Kiemelendő a kommersz, nagyipari italok teljes hiánya.

Értékelés

Összélmény: 5+ pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a booking@naturahill.hu címre