A Meteor étterem nem sokkal a rendszerváltás után nyitott a város központjában egy tízemeletes tömbház földszintjén. 2023 elején teljesen felújították a korábbi jellegtelen, szocreál belső teret, most modern bisztrós a hely hangulata, a kínálat is jelentősen változott.

A választék néhány népszerű helyi fogást leszámítva a nemzetközi bisztrókat idézi, az általam rendelt ételeken kívül kínálnak többek között Benedek tojást spenótágyon, fűszeres garnélát, kemencében sült camembert-t juharsziruppal, mazsolával és dióval, fetával valamint spenóttal töltött sertésszüzet zellerpürével, hamburgert és sajttortát. A helyi konyhát a szarvasgombás sertésmájkrém, a csorbák, a grillezett zöldséggel kínált pisztráng, a szarvasgombás csirkemell, a babfőzelékkel társított csülök, valamint a csokis vagy lekváros „hígpalacsinta” jeleníti meg. (Utóbbi kifejezés nemcsak az amerikaitól különbözteti meg a mi hagyományos palacsintánkat, hanem a bihari „plăcinta”-tól” is, mely a magyar lepényekkel rokonítható.)

A pacallevest a jobbak közé sorolnám, jó volt a selymes lé íze, megfelelő a pacalmennyiség, a belereszelt répa nem főtt túl, a pacalnak lehetett volna feszesebb tartása, de alighanem a közönség követeli meg a kissé túlfőtt betétet. Rendeltem egy bárányflekkent is, amivel ritkán találkozhatunk étlapokon, nem mondom, hogy a házias fogás maga volt a tökély, helyenként kissé rágósnak bizonyult a hús, de így is hamar elfogyott. Az tény, hogy nem túlozták el az adagot. A mellé adott krumplisalátát inkább jellemezte kötelesség-, mint az élményszerűség. Megkóstoltam a stirata pizzát is, mely kifejezetten kellemes meglepetést okozott. Hozta azt, amit a műfajtól elvárunk.

A kiszolgálás kifejezetten kedves, a fiatal hölgyek mosolyogva fogadják a vendégeket este 10 óra után is.

A borválaszték szűk és érdektelen. Két munténiai, egy moldvai, valamint egy Moldova köztársaságbéli nagypincészet borait tartják kizárólag, nemhogy magyarországi, de még erdélyi magyar bor sincs, mutatóban sem. Miközben ott működik ötven méterre egész Székelyföld egyik legjobb szaküzlete, a Vinkli. A nagyipari sörök mellett tartanak több tételt a csíkszentsimoni manufaktúrától, a kommersz tömények között

Értékelés:

Összélmény: 4 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 4,25 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a meteoretterem@yahoo.ro címre