A rövid világhálós kutakodással megtudható, hogy Memoriae éttermet azzal a szándékkal nyitották meg tulajdonosai, hogy a városnak és környékének legszínvonalasabb vendéglátó egysége legyen. Tapasztalataink alapján ki merem jelenteni, hogy a törekvést siker koronázta. Korábban egy indiai étterem működött itt, a dekoráció legkarakteresebb, a memoriába beleégő alakja egy fából készült, indiai díszítésű elefántszobor, mely abból a korszakból maradt meg. Egyébként a beltér modern nemzetközi bisztróhangulatot áraszt, lezser elegancia jellemzi.

Étlap helyett tabletet kaptunk, azzal a megokolással, hogy ez egy praktikus és zöld megoldás, mivel két és fél havonta cserélődik a kínálat, s az újranyomtatás költségesebb lenne, nem szólva arról, hogy rengeteg szemétképződéssel járna. A kínálatot magyar és nemzetközi ételekből állították össze. 2022 őszén szerepelt a választékban többek között marhatatár fürjtojással, salátával és burgonya-chips-szel, szarvasgulyás ceruzababbal, csipetkével, kacsacomb zellerpürével, vörösboros mogyoróhagymával, hortobágyi palacsinta (főételként), brownie ribizlivel, karamellel és mogyoróval. A séf Pap Zoltán, aki a kaposvári Bárány fogadó mellett a Chateau Viszben dolgozott, mely nyitás óta etalon helynek számít.

Indításnak belga vajat kaptunk korpás kenyérrel. A helyben sült kenyér fontos jelzés, akkor is, ha lehet még kísérletezni vele a meggyőzőbb állag elérésének érdekében. A libamáj brullée ízletes volt, a mellé adott mango sorbet mesés, a pirított kalács jól sikerült, a tálalás művészi, a marinált zöldségek kellemes kísérői a fogásnak. A zöldséges, lúggégetésztás, főtt hús betéttel adott gyöngytyúkleves mély ízű, tiszta, szép színű, a belevalók nem puhultak túl. A zúzapörkölt egyfajta műfajcsúcs volt. Amit túlgondolás, gyökeres átértelmezés nélkül ki lehet hozni e kultikus magyar ételből, azt itt kihozták, megfelelően, sűrű, koncentrált ízű volt a szaft, tökéletes állagú, pazar ízű Ma zúza, mindehhez jól elkészített tarhonya és csodás céklasaláta. A túrógombóc állagra nem nyert meg, de ez nem árnyékolta be egyébként remek ebédünket, annál is inkább, hogy a kísérőelemek, a marcipán és a gyümölcsmártás jól sikerültek.

A kiszolgálás tanítható: szívélyes, udvarias, segítőkész, gyors. Bizalomgerjesztő, hogy a honlapon megtalálható a teljes dolgozó kör névvel, fotóval és betöltött szerepkörrel. Így tudtam meg később, hogy minket Vészi Norbert „szerviz supervisor” szolgált ki, aki minden kérdésünkre precíz és részletes válasz adott.

Több, mint negyven minőségi bort kínálnak, elsősorban magyar élvonalbeli termelőktől, a habzóválasztékot ismert, nagynevű champagne-házak uralják. A borok negyedét pohárra is kimérik. A sörök nagyipariak, a tömények zöme különleges, prémium tétel. Tartanak házi szörpöket, frissen préselt narancslevet és 100%os gyümölcsleveket a Funky Forest sorozatból.

Értékelés:

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a foglalas@memoriae.hu címre