A Dobrumba – Pingrumba páros 2024-ben nyitott harmadik egysége a pesti „bulinegyed” szívében. „Eddig az utazásainkból merítettünk, ezúttal a gyökereinkhez nyúlunk. (…) Modern Kárpát-medencei ételek nyelvén szólunk a saját régiónk sokoldalúságáról (…) egyszerre tálaljuk az ismerős kedvenceket és mutatunk ízeket, benyomásokat az egykori Monarchia területéről. Kreatív séfünkkel, Heiszler Olivérrel hazai, erdélyi, szlovák, szerb, cseh, szlovén tradíciókból nyerünk ihletet, ő maga alapos gyűjtést végzett a népi konyhák hagyományairól. Asztalaink marasztaló környezetben várnak ebédre és vacsorára.” – írják a honlapon. A marasztaló környezethez egy rendkívül sokoldalú zenei válogatás is hozzátesz, nem is keveset, amibe a magyar népzene éppúgy belefér, mint az olyan retro-slágerek, mint a Skorpió „Így szólt hozzám a dédapám” című örökzöldje.
Kínálnak előétel-méretű „kis tányérokat”, amit magyar tapasként felfoghatunk, s melyeket a társaság kívánság esetén meg is oszthat egymással, továbbá főételeket és desszerteket a fentebb vázolt értelmezési keretben. Általunk választottakon kívül szerepel a választékban többek között paprikás karfiolleves vajas galuskával, hideg céklaleves, tanyasi csirkepaprikás tojásos galuskával, kelkáposzta-főzelék gombafasírttal, grillezett kecskesajt zöldbabbal és bodzás salátával, rántott szelet burgonyával és salátával, almás pite és Rákóczi túrós.
Mi elsősorban az előételek közül válogattunk, a főételek közül a halas fogás tűnt a legizgalmasabbnak. Megnyerő volt a töltött tojásként, főtt tojásfehérjében tálalt, májjal készült zsidó tojás, jó ötlet a füstölt pisztráng lángoson, de utóbbi kellene még dolgozni, nem adta az elvárt könnyedséget, foszlósságot. Korrektnek bizonyult az óriás babos zakuszka, élvezhető, de finomítható a tárkonyos mustárral és pirítóssal kínált mangalicapástétom, a vörösborban párolt töltött hagyma, valamint bőrén sült ponty paprikás krumplival, izgalmasnak, vibrálónak a „kovászolt tök, édeskömény, egres” nevű kompozíció. Mindehhez remek kovászos kenyeret adtak.
A kiszolgálás udvarias, kedves, szívélyes.
Bő két tucat minőségi bort tartanak szerte a Kárpát medencéből, köztük nem kevés natúr és bio tételt, többek között Maurer Oszkártól, Bott Frigyestől, Bencze Istvántól, Barcza Bálinttól, Bukolyi Marcelltől és Földi Bálinttól, ezek kétharmadát decire is kimérik. Pécsi és Peroni söröket kínálnak. Becsülendő, hogy nincsenek nagyipari multiüdítőik, frissítők címszó alatt olyan izgalmas italokat rendhetünk, mint verjus-fröccs (éretlen szőlő leve szódával), meggy-kakukkfű, málna-borsmenta szénsavas szörp. (Az étlap ezeteket is fröccsnek írja, de a szörp vagy limonádé inkább illik rájuk, a verjus esetében a fröccs megnevezést a szőlőből készült alapanyag teszi indokolttá). Kávéik alapanyagát a Bányai pörkölő jegyzi, cold brew jeges teát is készítenek. A töményválaszték igényes, tartanak hatféle pálinkát a legjobbak közül, arra is volt figyelmük, hogy a két whisky magyar illetve magyar vonatkozású legyen, az egyik az Agárdiak rozswhiskyje, a másik tokaji hordós Arran scotch. A ginek között is találunk magyar prémium termékeket.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Italválogatás: 5 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@marumba.hu címre