A gyönyörűen felújított Kalló malom mellett, az Öreg tó partján működik a „Malom és kacsa” rendezvényház, lakosztály, bisztró és kávézó. A beltér elegáns, hangulatos, mi az ablaküveggel körbevett téli teraszon ültünk, ahonnan a kilátás ugyanolyan pazar, mint az igényes teraszról. Az asztalon élő kaktusz, só- és borsdaráló, olívaolaj és balzsamecet.

Mint a honlapról megtudhatjuk, a séf a húsz éves szakmai múlttal és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező Tóth Tivadar, aki maga termeszti fűszereit és szereti felkutatni a legjobb kistermelői alapanyagokat. Szépen kidolgozott magyar és nemzetközi fogásokat kínálnak, így többek között házi krém triót, azaz humuszt, vöröslencse- ill. padlizsánkrémet kerti zöldségekkel, bagettel, szezonális rizottót répaolajjal és parmezánropogóssal, lassan sült marhapofát zöldborsókrémmel, karamellizált zöldségekkel, burgonyával, rozmaring jus-vel, rosé kacsamellet paszternák gratinnel, lilakáposztával és vörösboros jus-vel, konfitált kacsazúzát és -szívet sült hagymás mustármártással és pirított burgonyagombóccal, virágzó madártejet és chia-pudingot.

Az árak értékarányosak. Előételek 1890 és 3590, levesek 1390 és 1790, főételek 3190 és 8990, desszertek 1490 és 1690 forint között kaphatók.

2021 októberében jártunk nálunk, rendeltünk burger triót, kacsamájbrullée-t brióssal, házi pikáns fügével és lilahagymalekvárral, valamint csokitortát. A burger trióban nemcsak az ízesítést variálták, hanem a remek, helyben sültnek tűnő buciba kerülő hústextúrát és alapanyagot is. Az egyik klasszikus, marhahúsos volt, a másik pulled pork a harmadik pedig kacsamájas. Mindhármat meggyőzőnek ítéltük, akárcsak a jó állagú, jó ízű, szépen tálalt brulleé-t, mely szépen harmonizált a többi elemmel. A csokitorta brownieszerű volt, egyébként ízéletes, ötletes a mellé adott sárgacékla és céklazselé, utóbbiban jócskán vissza kellett volna fogni a zselatint.

A kiszolgálás udvarias, szívélyes.

Több mint félszáz gonddal összeválogatott magyar bort tartanak, melyek többségét decire is kimérik. A nagyipari sörök mellett tartanak kézműves tételeket is a Zirci Apátsági Manufaktúrából. A töményválaszték is igényes, egyes párlatok mellé adnak rövid, informatív leírást is az adott nedű receptúrájáról, ízbeli jellegzetességeiről és/vagy nemzetközi eredményeiről. Az itallapról azt is megtudhatjuk, hogy kóstolható náluk az Opera elnevezésű magyar gin, mely 224 prémium gin közül egy világversenyen a 4. helyezést érte el.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a gm@malomeskacsa.hu címre