A Lópofa csárda Kiskunmajsa vendéglátásának egyik biztos pontja három évtizede, 1989-ben nyitotta meg az ország egyik legnépszerűbb gyógyfürdőjét üzemeltető cég. Régebben lovarda is működött az intézmény kretén belül, innen a csárda egyedi neve. Mint a honlapról megtudhatjuk, van levendula-, homoktövis- és írisz-kertjük, akinek kedve van hozzá fényképezkedhet középkori kalodában vagy deresen, szemügyre vehet mókusokat, gyöngytyúkokat és pávát testközelből. A beltér rusztikus, hangulatos: gerendázott mennyezet, faragott támlás padok és székek, népi mintázatú kékfehér terítő. A tágas kerthelység szép zöld, gondozott, zegzugos, jó itt üldögélni. Az asztalokon piros-fehér kockás terítő, rajta só-, bors- és chilidaráló. A gyermekeket játszótér várja.

Hagyományos magyar ételek széles választékát kínálják, kiegészítve néhány nemzetközi fogással. Tartanak többek között alföldi gulyáslevest, sajtkrémlevest, töltött káposztát, vaddisznópörköltet, vaslapon sült filézett csirkecombot spárgarőzsével és rösztivel, libamájat roston és rántva, konfitált tarját bakonyi módra túrófánkkal, marhabélszínt kacsamájjal és krokettel, különféle sült és rántott csirke-, pulyka- és sertéshúsokat, sok esetben töltve, továbbá süllőt, afrikai és szürkeharcsát, bolognai spagettit, palacsintákat, vargabélest és gesztenyepürét.

Az árak kedvezőek. Levesek és előételek 890 és 1290, desszertek 260 és 990 forint között kaphatóak, a tisztes adag főételek elsöprő többsége körettel együtt 2890 forintba kerül. A libamájból készült ételekért 4290, illetve 4490 forintot kérnek, körettel együtt számolva.

Ettünk legényfogó levest, melynek íze jó volt, a kukoricát tájidegennek éreztük benne, a zöldborsó túlfőtt, elvesztette szép zöld színét, de összességében korrektnek találtuk a sertésragu-leves e változatát. A Jókai bableves jó volt ízre, nem spórolták ki belőle a csülköt és a kolbászt. A krumpli viszont feleslegesnek tűnt, a bab meg kevésnek, de az összélmény nem volt rossz. Kértünk egy kis adag pacalpörköltet és birkapörköltet, mindkettő jól sikerült, kicsit még főhetett volna mindkettő, de ízre meg voltunk elégedve s jobb volt így a hús, kicsit feszesebben, mint ha túlfőzték volna. A rántott harcsa átlagosnak bizonyult. A sajttorta kiemelkedőnek találtuk ízre, állagra egyaránt, remek, selymes, szintetikus aromától mentes málnamártással tálalták.

A kiszolgálás kedves, udvarias. A Zorán nevű szerb pincér a Délvidékről jár át dolgozni, jól megtalálja a hangot a vendégekkel.

A sörök nagyipariak. Tartanak hétféle minőségi pálinkát, valamint tizenhét minőségi magyar bort, valamennyit kiméri decire is. Az italárak is kedvezőek.

Értékelés

Összélmény: 4 pont

Konyha: 3,75 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a lopofacsarda@gmail.com címre