Lolita cukrászda

  • 1 412

A Lolita a város legszínvonalasabb cukrászdája, mely 2018-ban nyitotta meg kapuit a hajdani Szabadság tér sarkában, egy régi épületben. A boltíves beltér idomul a desszertek stílusához, franciás, elegáns és ízléses. A dekorációs jól eltalált, mindig odaillő halk zene szól.

Brandt Loli nevét az aradi ínyencek már megismerhették a világhálóról évekkel ezelőtt. Ő egyike azoknak, akik egy merész profilváltással életük derekán elhagyva addigi foglalkozását, a vendéglátás felé fordult, azon belül is a csúcsdesszertek világát célozta meg. Előbb a legjobb magyar mesterektől tanult Budapesten a Zazzi, valamint a Desszert Neked nevű cukrászdákban, majd rendelésre készített saját cukrászműhelyében Aradon addig nem ismert minőségű, kreatív desszerteket. Ebben az időszakban látogatta meg Borbás Marcsi, s került be a Gasztroangyal Aradról és vonzáskörzetéről szóló adásába, melynek keretében egy, az anyaországban már szinte elfeledett, de Partiumban és Bánságban ma is népszerű, megalkotójáról, Suhajda Józsefről elnevezett desszertet készített, amivel egyébként a mester 1924-ben a szegedi Baross áruvásáron aranyérmet nyert. A Lolita által kínált desszerteket könnyedség, harmónia, íz- és állagjátékok jellemzik, akárcsak az újhullámosnak nevezett anyaországi cukrászdák süteményeit (pl. Mihályi desszertszalon, Gerbeaud, Emile)

Akárcsak a minőségi éttermekben, itt sem lélegzetelállító választékkal, hanem a minőséggel kápráztatják el a vendéget. De a választék is egyre szélesedik, a bevált és közkedveltté lett sütemények mellett rendszeresen alkot újakat is a tulajdonos-cukrász.

Az árak értékarányosak, a sütemények 600 és 1200 forint között kaphatók.

Nyitás óta valamennyi, a tucatnál is több süteményt megkóstoltuk, legtöbbjét ismételten, a sós karamellás mousse-sütitől (Carame – M), egy framboise nevű, valójában csoki-alapú kiváló süteményt, melyben persze volt egy málnaréteg, a mogyorós csokis, belül roppanós Lolitán, az Eszterházy tortán, a „Jardin de Budapesten” keresztül a déli gyümölcsös Exotic-ig. Legdrágább és talán legizgalmasabb alkotás az Oyshi. Desszertek pont olyanok voltak, mint amire számítottunk, ismerve azokat a cukrászdákat, ahol Loli tanult: remekbe szabottak. Olyanok, hogy a magamfajta, édesszájúnak nem mondható, a fősodratú desszertekről egy izgalmas előétel kedvéért bármikor lemondó gasztro-kalandozó a következő látogatásának időpontján töpreng, miközben még el sem hagyta a cukrászdát.

A kiszolgálás kedves, udvarias.

Alkoholos italok nincsenek, főznek viszont kiváló kávét és teákat, készítenek smoothie-kat, s tartanak minőségi üdítőket.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Sütemények: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a lolitadesserts@gmail.com címre