Locanda del Corso

  • 610

Hangulatos, népszerű étterem Temesvár történelmi központjában, a hajdani Lenau és a hajdani Erzsébet utca kereszteződésénél. Derékmagasságig fekete lambéria, az egyik fal a plafonig nyers tégla, a másikon sötétszürke festés, a polcokon borok, néhány jól eltalált berámázott kép, fekete asztalok és székek. A pult fölött rengeteg egyforma címkés borosüveg hosszan, egyenletesen elrendezve. A világítótestek fahordókat idéznek. Nyáron a sétálóutcán berendezett teraszt üzemeltetnek.

A konyha a hagyományos olasz gasztronómia klasszikus fogásait kínálja: jól ismert előételek a bruschettától a carpacciokon át a tatárokig, sokféle hal és tenger gyümölcsei, pastak, sült húsok. A klasszikus olasz ételeken kívül kínálnak néhány olyan fogást is, melyeket ritkábban látunk erdélyi, partiumi vagy bánsági étlapokon. Például polipsalátát cukkini-spagettivel, mentás paradicsomkrémlevest, flank steaket, báránycombot, maracuja posset-t. A pizzát fatüzelésű kemencében sütik a vendégtérben.

Az árak magasak, de többségük értékarányosnak mondható. A meglepően nagy adag előételek átszámolva 3500 és 5000, levesek 1800 és 5000 forint közötti összegbe kerülnek. Hagyományos pasta-k egységesen 2500 forintért kaphatóak, különlegesebbek ára (tenger gyümölcseis, halas, angus marhás) 3000 és 5500 között, a nem tíz dekára megadott árú hús- és halételek 3000 és 8000, desszertek 1500 és 2000 között.

A bivalymozzarella capresehez egy egész valódi bivaly-mozzarellát szolgáltak fel, amit magunk vágtunk fel, a paradicsom ízletesebb és aromásabb volt, mint amit általában a piacon kapni lehet. Adtak hozzá friss bazsalikomot és rukkolát. A kacsamellet édesburgonya-pürével, erdei gyümölcsmártással tálalták. A húst szépen sütötték meg „előírásosan”, roséra, jól passzolt hozzá a selymes pürét és a mártás. A bőr nem ropogott, de ezzel együtt a tányér harmonikus, jól sikerült volt. Rendeltünk még hozzá egy adag serpenyős pirított vargányát, az is megelégedésünkre szolgált. A frutti di mare pizza tésztája valamivel vastagabb a klasszikusnál, de állaga jó, roppant, ízre is finom volt, a feltétek pedig – vénuszkagyló, fekete kagyló, rák, tintahal – frissek, élvezetesek. A csokoládészuflé valójában csokiláva volt, szépen megsütve, átlag feletti alapanyagból. Élményszerű, élvezetes desszert, jó ízű és jó állagú vaníliafagylalttal tálalva.

A kiszolgálás udvarias, szolgálatkész, vélhetően a leterheltség miatt mosolytalan és kissé személytelen.

A borlap 40 tételt integrál elsősorban átlag feletti helyi borokból, van néhány olasz és francia nedű is. A sörök nagyipariak, de a tömények között akadnak igényes tételek.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@locandadelcorso.ro címre