A Lobogó étterem az azonos nevű panzió keretén belül működik a Csíkszeredából Székelyudvarhely felé vezető út bal oldalán egy szemgyönyörködtető épületben, a székely havasok által körbe ölelve. A beltér elegáns, rendezett, de intimitásmentes, személytelen. Nyáron pazar kilátást nyújtó teraszt üzemeltetnek
Az étlap dicséretesen átgondolt, nem esik a „ki sokat markol, keveset fog” szokásos hibájába, népszerű nemzetközi fogásokat kínál elsősorban, néhány magyar és székely étel mellett. Egy leves erejéig megjelenik a román konyha is (pacalleves). A tatárbifsztek, padlizsánkrém, pisztráng, marhagulyás, juhtúrós puliszkával körített vörösboros marhapörkölt mellett kérhetünk kemencés csülköt, szűzpecsenyét zöldborsmártásban, csirkemell-, tonhal-, vagy marhasteaket, kacsamellet vagy BBQ oldalast. Az általunk rendelt desszerteken kívül tartanak még túrótortát. A honlapról megtudhatjuk, hogy előnyben részesítik a helyi termékeket és alapanyagokat.
Az árak értékarányosak. A tartalmas levesek és a desszertek ára átszámolva alig haladja meg az ezer forintot, a főételek zöme 2000 és 3000 forint közötti ársávba illeszkedik, a drágább alapanyagokból készült ételek árát tíz dekára adják meg, ez az összeg 800 (pisztráng) és 2200 (bélszín) között mozog.
A csirkemell erdei gombaágyon steak burgonyával messze túlmutatott a helyi átlag teljesítményen. A hús belül szaftos volt, kívül pörzses, ritka, hogy ezt a műfajt ezen a szinten hozza egy székely étterem, a legtöbb helyen túlsütik a csirkemellet, rosszabb esetben ki is klopfolják. A gombamártás jó ízű volt, leltünk benne csiperkét is, de a meghatározó íz az erdei gombáé volt. A helyben készült steakkrumplit kifogástalannak találtuk. Kértünk fűszeres göngyölt báránysültet is, amit burgonyasalátával kínáltak, ez is remek volt. A húst „filézték” és korongokra formázták, majd még pirítottak rajta egy kicsit. Jó ötlet volt az áfonyás túrógombóc madártejjel, élvezető is, de azért van még mit finomítani ezen a desszerten, különösen a madártej műfajban volt alkalmunk meggyőzőbbeket enni másutt. Az erdei gyümölcs-mártással kínált csokitorta kiváló volt, a régióban párját ritkítja.
A kiszolgálás példamutató: kedves, udvarias, közvetlen és gyors. A Lobogó étteremben a fordítottját tették annak, amit sajnos megszokhattunk. Figyelmeztettek, hogy sokan vannak az étteremben és egy óra lesz a várakozási idő. Mondtuk, rendben van. Ehhez képest 35 perc után érkezett az étel. Nagyon jó pont. A figyelmeztetés is, és az is, hogy végül jobban teljesítettek, mint ahogy előre jelezték.
A borlap szűk, kevesebb, mint húsz tételt tartanak a temesrékasi nagypincészettől, ezek csak palackra kaphatók, de három bort kínálnak 187 ml-es minipalackban. Sörfronton jelen van a Heineken-féle Ciuc és régiós vetélytársa a csíkszentsimoni sörmanufaktúra egyaránt. Tartanak helyi áfonyalikőrt és szilvapálinkát.
Telefonszámok
+ 40 266 247 545
+ 40 755 066 021
E-mail címek
office@lobogo.ro
lobogopanzio@gmail.com
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@lobogo.ro címre