A Lapátos Malátaház Gödöllő egyetlen minőségi sör-oázisa, ahol nem nagyipari, egyenfazonírozott multisöröket, hanem karakterrel, arccal bíró kisüzemi tételeket ihatunk. „Hiszünk abban, hogy egy kellemes szórakozóhelynek közösségépítő ereje van. Hiszünk abban, hogy egy frissen csapolt sört vagy pedig egy csípős szódával elkészített fröccs mellett születnek meg a világmegváltó gondolatok. A Malátaház csapata azért dolgozik, hogy ezt a környezetet megteremtse a hét minden napján.” – olvasható a honlapon. A beltér hangulatos, rusztikus. Hajópadlót imitáló csempe, nyers tégla, belső gerendázat, deszkából ácsolt lambériaszerűség, rajta második világháború előtti időkre emlékeztető amerikai sörreklámok. Jó itt üldögélni.

A honlapon Immanuel Kantot is idézik, aki úgy vélte, hogy “a sör a legjobb étek“. A kijelentés persze, bármily hangzatos, nem biztos, hogy kiállja a valóság próbáját, az viszont tény, hogy a sör olyan különleges ital, mely egyik oldalról evésre csábít, másik oldalról viszont a kínzó éhséget képes csillapítani. De itt nincs erre szükség, többféle csábító sörkorcsolyát is kínálnak, a kenegetőktől a pulled pork szendvicsen, burgereken, grillkolbászon, amerikai hot-dogon keresztül a fish and chipsig.

Mi a gyümölcsös sört leszámítva végigkóstoltuk a csapolt választékot, s rendeltünk néhány palackosat is, mellé első körben csak hermelint kértünk, mert már jóllakva érkeztünk. A klasszikus cseh sörkorcsolyát, a fűszerekkel, hagymával, olajban érlelt camembert-t ügyesen készítették el. Az amerikai sült bab korrekt volt, de nem kiugró, bátrabban is fűszerezhették volna. Egyébként meg szerencsésebb lenne sima sós nachos-szal tálalni s nem ízesítettel. De ez csak apróság, sörözőbe nem a gourmet-élmény kedvéért megyünk. (Teszt időpontja: 2024. január 13.)

A kiszolgálás kedves, udvarias.

A Lapátos Malátaházban hat csappal dolgoznak ottjártunk idején a Szent András főzdétől az 1993-as és a meggyes került be a napi ajánlatba, két klasszikus cseh sör, a 11-es Bakalar és a Lobkovitz barna, illetve két német, az Erdinger Dunkel, valamint a Riegele IPA mellett. További harminc, hasonló megközelítéssel összeválogatott sör kapható palackban. Tartanak néhány jó bort és minőségi töményitalt is.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Italválaszték: 4,5

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a malatahaz@lapatos.hu címre