A Balaton latin nevét viselő pizzéria 2002-ben nyitott Ábrahámhegyen. A beltér szolid mediterrán hangulatot áraszt, a falon horgony, apró képek széles keretben, kovácsoltvas polcokon aprócska, szép ívű vázák, az asztalokon világítótorony-szobrocska fatalapzaton, kagylókkal díszítve, a sószóró mellett szárított oregánó. A hangulatos teraszt zöld növények díszítik.

A fő profil a pizza, de tartanak még bolognai spagettit, ötféle salátatálat, óriás palacsintákat és fagylaltkelyhet. A pizzák összeállításánál látványosan kerülték az autentikus olasz kombinációkat és alapanyagokat, egy sor humorosnak szánt név alatt kínálják a közép- és keleteurópai változatokat, ugyanazt az olcsón beszerezhető 20 feltétet variálva: tejfölös vagy paradicsomos alapon sonka, szalámi, füstölt főtt tarja, bacon, tojás, füstölt sprotni, szardínia, tonhal(konzerv), paradicsomkarika, articsóka, gomba, bab, pepperoni, hagyma, fokhagyma, csirkemellcsíkok, kukorica, olajbogyó, bolognai szósz, spenót, ananász. Még véletlenül sem kínálnak prosciutto crudo-s rukkolás, vagy egyszerű szardellás, kapris netán vargányás, vagy gorgonzolás változatot. Van viszont „hula hula” (paradicsom, sonka, ananász, sajt), Jorgosz (tejföl, csirkemellcsíkok, friss zöldségek, hagyma fokhagyma, sajt) és Sombrero (bolognai mártás, sajt, bab, kukorica, erős pepperoni).

Gondoltam, ha már nem az olasz pizza a fő profil, akkor kérek egy langallót, ami nem bizonyult szerencsés választásnak. A tészta tömör, élvezhetetlen, szerkezete látszik jól a fotón is. A zserbó palacsintán nincs pörzs, kissé alulkészült, fojtós, „csoki”-mártás gyenge minőségű. A teljesítmény csak jóindulattal nevezhető átlagosnak.

A kiszolgálás inkább udvarias, mint szívélyes. Személyesen a tulajdonos-üzletvezető hozta ki az ételeket, aki kommunikatív, nyitott ember, az érdeklődő kérdésére megfogalmazott kritikát is megfelelőképpen tudta lereagálni.

A nagyipari multiüdítők mellett kínálnak kapolcsi házi szörpöket, a multi sörökön kívül a tapolcai Stari főzde két gyümölcsös sörét is választékba vették. A kommersz import töményitalok között a Birkás pálinkák jelentenek felüdülést. A kilencféle helyi bor termelője nincs feltüntetve az itallapon, de ha érdeklődünk, megtudjuk, a Gyulakesziben működő Pálos pince szállítja a hegy levét, köztük édes rosét és félédes vöröset is..

Értékelés

Összélmény: 3,25 pont

Konyha: 3 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a pizza@lacus-pelso.hu címre