A KPI’s a Nebuta étterem által hagyott űrt tölti ki a szó szoros értelmében a Nyugati téren. A cégtábla betűinek megjelenítése némi fejtörést okozhat, japán karaktereket idézve írták ki a PI-t, görög betűvel. Mint utólag megtudtuk, Kulcsár Péter Zsolt tulajdonos beceneve ihlette a névadást. A beltér továbbra is letisztult, puritán, az üvegfalaknak köszönhetően szinte a téren érezhetjük magunkat. Tágas teraszt is üzemeltetnek, mi inkább bent foglaltunk helyet. Látványkonyhával dolgoznak, a gasztronómia iránt mélyebben érdeklődők figyelemmel követhetik a rendelt fogások elkészítését.

A KPI’s nem a magyar és japán éttermek fúziójára törekszik, hanem autentikus magyar és japán fogásokat kínál. Ottjártunk idején, 2023. október elején szerepelt az étlapon többek között nyakleves, nem tisztáztuk, hogy milyen állat nyaka, a magam részéről kacsanyakra tippelnék. A névadó műfaj magyar szortimentjéhez tartozik még a gulyás, meg a zöldségleves is. Háromféle rament tartanak, marha, kacsa és rák-pakchoi változatban. Kínálnak még többek között japán tésztasalátát, tonkatsut, azaz japán rántott húst, sertés- vagy mangalicakarajból, lecsós paprikás csirkét, marhapörköltet, tojásos galuskát, de még a hawaii konyha egyre népszerűbb slágerfogása, a poke bowl is helyet kapott a választékban.

A kacsa-ramen mély ízű, jó a tészta-shi take-tojás betét is. A gyozán megjelenésre lehetne finomítani, a hőkezelési technológián is, ami a tésztaburkot illeti, de összélményre ez is megnyert, hála a jó tartású, jó ízű tölteléknek, örültünk, hogy maga a tulaj javasolta, hogy vegyesen rendeljünk, öt rákosat és öt sertéshúsosat. A velőscsont komoly adag, ilyenkor jön igazán jól, ha többen osztozunk minden ételen. Félbe vágva, majd megsütve készítik el, megnyerően tálalják, hagymaváltozatokkal. Ha már szóba került korábban a csípős ízvilág, kiemelném azt is, hogy tartanak háromféle prémium szószt, az egyik legjobb chili-műhelytől, a nagymarosi Gabko-tól. A desszertrovatból a matcha teás panna cotta vonzott legjobban, de az sajnos épp kifogyott, így vacsoránkat egy jól sikerült csokimousse-szal zártuk, ami a déli menünek volt része s nem is került a számlára.

A kiszolgálás kifogástalan. Ottjártunk idején maga a tulajdonos látta el ezt a feladatot, aki felkészült, elhivatott szakember s nem mellesleg szívélyes, kommunikatív vendéglátó.

A töményitalok között csupa prémium nedű találunk, legyen szó ginről, rumról, whiskyről vagy pálinkáról. Izgalmas a szaké-választék is. A sör-műfajra nem fektetnek hangsúlyt, viszont igényes az egyébként szűk, hét tételes borszelekció. Neves biobirtokok (Szászi, Dobosi, Kristinus, Posta) olyan nedűit válogatták össze, melyek a konvencionális borok kedvelői számára is értelmezhetőek.

A „KPI’s Soup and More” 2024-ben bezárt, helyén még abban az évben megnyitott az Indigo express második egysége.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 4,75 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@kpis.restaurant címre