A Közért bár egy korábbi Csemege-üzletből kialakított egyedi ínyencbolt, sör- és borbár Káptalantóti központjában. A beltér a hetvenes évek hangulatát árasztja. A falakon régi reklámplakátok és festmények, a vitrinekben a polgári ízlésvilág s a kispolgári giccs sajátos egyvelegét nyújtó tárgyak. A bútorzat is a mély-Kádárkort idézi. Nyáron hangulatos teraszt üzemeltetnek.

Elvitelre kínálnak Sümegtej-sajtokat, különféle házi pesto-kat (spenótos diós, bazsalikomos, fokhagymás), mézeket, minőségi helyi borokat, prémium söröket. A melegételkínálat változó, állandó étlapjuk nincs, 2022 július végén, midőn betértem hozzájuk, nem működött a konyha.

A kiszolgálás udvarias, szívélyesnek nem mondanám.

A helyben fogyasztásra szánt italok listája a borokat nem rögzíti, csak a fröccsöket. Aki bort szeretne, nézelődhet a hűtőben s a polcok előtt, nem fog csalódni. Hoptop söröket csapolnak, szám szerint négyet, további tizennégyet kínálnak dobozban és palackban, beleértve a főzde két különleges tételét, a fagyasztással készült 13%os Eisbockot, valamint a tokaji furmintos hordóban érlelt Brett 2021-et. Ottjártam idején tartottak még a Fehér Nyúltól hat, a Horizonttól két főzetet. Aktualizált itallap nem érhető el a világhálón. A közel húsz tételes töményválasztékot különleges, figyelemre méltó italokból állították össze. Tartanak kézműves szörpöket, kisüzemi üdítőket és kiemelkedő kávékat.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Megvásárolható termékek, italok: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a kalicool2000@gmail.com címre