Rendkívül hangulatos, szépen berendezett étterem a Liszt Ferenc tér vendéglátós kavalkádjában. Hegesztett négyszögalakú vasszerkezetről borospalackból kialakított világítótestek lógnak, az egyik falra kalligrafikus betűkkel recepteket festettek fel, a másikon fekete-fehér berámázott fotók hírességekről, a terem végében szépen elrendezett borospolc.

Progresszív magyar konyhát visznek, a hagyományos ételekbe helyenként visznek egy-egy csavart. Néhány nemzetközi fogással is találkozunk az étlapon. „Hiszünk abban, hogy büszkének kell lennünk azokra az alapanyagokra, melyek az itt élő emberekhez kötődnek. Ezért találsz nálunk bakonyi szarvasgombát, etyeki sajtot, bátaszéki és békéscsabai kolbászt, mangalicát és szürke marhát.” – áll a honlapon. A séf „A Konyha Ördöge” magyar változatából, a sajtóból, valamint a szakácskönyvei révén ismert Bereznay Tamás. 2021 őszén jártunk náluk, amikor az étlapot a „Oktoberfest” tiszteletére sörhöz illő bajor étekkel indították. Tetszetős, hogy az ételkínálatban külön alfejezet a lángos és a lecsó. További alfejezetek: „láb nélkül”, „2 láb”, „4 láb”. Az állandó étlapon kínálnak többek között babgulyást zelleres galuskával és burgonyás lángossal, grillezett kacsamájat borsos málnavelővel, kandírozott bacon-nel és pirított kaláccsal, sertéskarajt érlelt magyar hegyi sajttal és sonkával töltve, bazsalikomos paradicsomsalátával, ropogós malaccsülköt párolt savanyúkáposztával, dödöllével, karamelles almatortát, valamint máktortát szilvalekvárral.

Az árak értékarányosak. Előételek 1900 és 4500, levesek 1200 és 2200, főtelek 2200 és 7900, desszertek 1300 és 1500 forint között kaphatók.

A kovászos uborkaleves baconmorzsával, kapros joghurttal a műfaj jól sikerült képviselője, jó ízegyensúly, szép tálalás. Állagra nem teljesen sima és selymes, vélhetően szándékosan. Kiváló sörkorcsolya a fűszeres hagymás sült velő pirított bagett-en. A téglalap alakú fatálon felszolgált bagett-karikákon kellő mennyiségű ízletes velő, rajta marinált lilahagyma és kurkumával színezett, ízletes savanyú karfiol. A lecsós csirkemájjal toppingolt lángos korrekt, házias, csavarmentes. A citromos tejfölhabbal kínált túrógombóc kiváló. A kellő mennyiségű minőségi pirított morzsába forgatott gombócnak jó az állaga és íze, könnyed, légies a diszkréten ízesített tejfölhab, jó hozzá a néhány epercikk, amivel a desszertet megszórták.

A kiszolgálás udvarias, kedves, figyelmes.

A habzókkal együtt mintegy negyven bort kínálnak a magyar élvonalból és minőségorientált külföldi pincészetektől az „In Vino Veritas” szaküzlet válogatásában, melyek közel felét decire is kimérik. A nagyipari sörök mellett tartanak hatféle prémium kézműves tételt is, a töményválaszték nagy része kiemelkedő minőségű párlat.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a korhely2014@gmail.com címre