A Klapka étterem Révkomárom főterén működik két lépésre Klapka György monumentális szobrától s a magyar időkre emlékeztető városházától. A beltér méltó a hely nevéhez. Legszebb része egy szentélyszerű beszögelés, Klapka György arcképével. A falon hangulatos berámázott képek a hajdani városról. Az egyik falat régi egy komáromi utcaképet ábrázoló archív fénykép alapján készült tapéta borítja, padlótól a mennyezetig. Kellemes háttérzene szól, megfelelő hangerővel. Vendégmarasztaló atmoszféra, ízig-vérig magyar hely.
A konyha magyar és nemzetközi fogásokra alapoz, feltűnik persze a szinte elmaradhatatlan juhtúrós galuska és a káposztával, illetve knédlivel körített sertéssült is. A séf némi kreativitást is megcsillant, az egyik kacsamell kompozíció körete például szilvásgombóc és vörösboros párolt körte, a másiké szójacsírás pikáns tagliatelle. A megvalósítás átlag feletti, de még javítható. Tartanak kézműves chiliszószokat is.
Az árak helyhez mértek, értékarányosnak mondhatók. Levesek és desszertek ára 1200 és 1500, az előételeké 1800 és 3400, a főételeké 3300 és 7000 forintnak megfelelő euroösszeg között mozog.
Előételnek kacsamell-salátát kértünk, mely korrekt volt, leginkább kötelességszerűnek mondható. A csíkokra vágott kacsamellet balzsamecetes paradicsomos rukkola-ágyon tálalták nagyipari toastkenyér kíséretében. A serpenyős fogast cukorborsóval és lencsével körítették. A hal húsa ízletes volt, az alapanyag frissességének és a kíméletes hőkezelésnek köszönhetően. A köret viszont sablonmentességén túl, kissé problémás. Eleve miért kell két hüvelyest tenni egymás mellé? S ha már ott vannak egymás mellett, miért kell mindkettőt párolni, s egyformán íztelenül hagyni? Még sót is alig láttak. A desszertként rendelt pavlova a műfaj kiemelkedő darabjának bizonyult, különösen a habcsók, mely nem volt kemény és száraz, mint sokfelé, hanem épp ellenkezőleg, könnyen adta meg magát a fogyasztásnak. Jó volt a gyümölcsöntet és a tejszínalapú krém is hozzá.
A kiszolgálás udvarias, szakszerű, mint megtudtuk, maga a tulaj-üzletvezető tette az asztalunkra az ételeket.
A borlap mintegy húsz tételt integrál, túlnyomórészt az anyaországi borászati élvonalból, de feltűnik néhány felvidéki bor is. A töményválaszték nem rejt meglepetéseket, a sörök nagyipariak.
Értékelés:
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a restaurantklapka@gmail.com címre