Online kapcsolatfelvételre messengeren keresztül van lehetőség.
Az étterem a járvány elleni védekezés miatt ideiglenesen zárva tart.
A Kiskert a közigazgatásilag 1950 óta Siófokhoz tartozó Balatonszéplak főutcáján, nem messze az Ezüst parttól nyitotta meg kapuit 2019-ben. Korábban e helyen a Kovács vendéglő működött az éttermi fősodor tagjaként. A beltér otthonos, hangulatos, a rusztikus, fagerendás tetőzettel fedett igényes kerthelység is vendégmarasztaló. Kívül-belül rengeteg zöld növény, az asztalon élő virág.
Világhálós forrásokból tudható, hogy a tulajdonosok a legendás Kistücsökben dolgoztak, Horváth Szilárd főpincérként, felesége, Südy Ágnes pedig szakácsként. Az étterem honlapján rögzített bemutatkozás szerint a hely a kisvendéglős ételekre alapoz, „ám minden ételbe kerül egy kis csavar vagy újítás”. Megtudhatjuk, hogy nemcsak az ízekben, hanem a tálalásban is igyekeznek maximumot nyújtani, továbbá azt is, hogy a fine-dining stílusból is kölcsönöznek ötleteket. Mindez visszaköszön a tányérról, annyi apró különbséggel, hogy kicsivel többet visznek bele az egyes fogásokba „egy kis csavarnál”, mint ahogy szerényen fogalmaznak. Az étlap jól átgondolt, összefogott, alapanyagait tekintve változatos, szerepel rajta két előétel, három leves, nyolc plusz három főétel (három vega) és három desszert. Minden étel külön kompozíció, mint ahogy a színvonalas éttermekben megszokott, nincs feltét/köret rovat. Hadd említsem példálózva, hogy a sertéstarját lencsével és gyökérzöldségekkel kínálják, a kacsacombot mustáros-mazsolás káposztával és csicsókával, a csirkmellet céklás rizottóval és kecskesajttal. Szerepelt a választékban többek között rántott kacsarillete remoulade mártással, babkrémleves pirított tarjával, sertéscsülök sült burgonyával, hagymákkal és almás-diós pite vanília-mártással.
Az árak értékarányosak. Ottjártunk idején, 2020 októberében az előételek ára 1990 és 2590, a leveseké 1390 és 1590, a főételeké 3290 és 4090 forint között mozgott. Desszertek egységesen 1390 forintba kerültek.
A fogadófalat túrókrém volt, házi kovászos kenyérrel. Remek kezdés. Ezután kitűnő ízesítésű, kifogástalan állagú, vagdosott (és nem darált) tatárbifszteket kaptunk, pazarul tálalva, roppanós, marinált zöldségekkel. Műfajcsúcs. Kiváló volt a bőrén sült fogas is, a bőr ropogós, húsa szaftos, sózása optimális, mellé pürésített valamint pirított paszternákot valamint párolt kelkáposztát adtak. A csoki-dió variáció elnevezésű desszert íz- és állagjátékai elkápráztatóak, a dió és a csoki fagylalt, lisztmentes torta, hab textúrákban mesés egésszé olvadt össze, a tálalás a csúcséttermeket idézte.
A borlap a Balaton körül gazdálkodó élvonalbeli borászatok nedűiből nyújt szűk, de színvonalas választékot. Vannak jó pálinkáik is, a minőségi sörök egyelőre még hiányoznak a választékból.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont