Kami kisvendéglője

  • 1 498

Kami kisvendéglője a fővárosi ínyencek egyik külvárosi zarándokhelye.  A beltér barátságos, otthonos, kicsit nosztalgikus, kicsit rusztikus, ugyanakkor hitelesen polgári. A falon családi képek idézik a II. világháború előtti korszakot. Az asztalon piros kockás terítő, az ablakban régi szódásüvegek, petróleumlámpa és szobrocskák. Nyáron az épület udvarában kellemes teraszt üzemeltetnek.

Az étlap jól átgondolt, összefogott, van egy erős nemzetközi vonulat, ami mellett a magyar konyha népszerű fogásait kínálják az átlagosnál sokkal igényesebb, esetenként a fine dining irányába mutató kivitelezésben. A 2020 nyarán érvényes étlapon jól megfért a gado gado saláta, a lazac-cajun és a burger a gulyással, a XXI. századi cigánypecsenyével vagy a burgonyapürével körített sertésoldalassal. A vírusjárvány elleni védekezést elviteles menüvel igyekeznek átvészelni. 2021 áprilisában kínálnak lilahagyma lekváros sertés rillette-et Marmorstein kenyérrel, friss salátával, majoránnás májgaluskalevest, lasagne-t, töltött csirkecombot,  spenótos sárgacurrys „finomfőzeléket” zöldbabbal, répával, borsóval, pak choi-jal és vákuum alatt készült lazaccal, valamint kókuszos csokoládékockát chilis mangós velouté-val.

Az árak értékarányosak. Levesek és előételek az utóbbi hónapokban 1500 forint körüli összegbe kerültek, főételek ára a 3400 és 4000 forint közötti sávba illeszkedett, ami egyébként megfelel a korábbi időszak díjszabásának is.

Üdvözlő falatként jó ízű körözöttel töltött könnyed pogácsát kaptunk. Paradicsomlevesünk is kiváló volt, mint megtudtuk a kedves, közvetlen és kommunikatív séf-tulajdonostól, a titka az, hogy az édesanyja koktélparadicsom-ültetvényéről származó termés házilag eltett paradicsomlevéből készül.  Jó választás volt a szépen tálalt, remek sztrapacskával körített, kívül ropogós, belül puha, omlós konfitált kacsacomb is. A répatorta lehetett volna lazább, könnyedebb, de így sem volt élvezhetetlen, az eredeti ízharmóniákat megőrző, könnyed, művészien tálalt, sárgabarack-mousse-ból, morzsából, remek házi fagylaltból és friss gyümölcsből megalkotott Rákóczi túrós-átiratot viszont egyenesen katartikusnak találtuk.

A borlapot értő kézzel állították össze a magyar minőségelvű pincészetek nedűiből. A 34 bor két harmadát decire is kimérik. A nagyipariak mellett tartanak prémium kézműves söröket és kiváló pálinkákat is.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont