A Hajósi pincefalu a maga 24 utcájával és 125 pincéjével Európa legnagyobb pincefaluja, mely a névadó település határától másfél kilométerre fekszik. Itt működik a Judit panzió és étterem. A bejárat előtt hívogató fémtábla „Mindennap pacal” felirattal. A beltér szerethető, gerendás mennyezet, magasított kovácsoltvas székek a pult előtt, a terem végében nyers téglából kirakott történelmi Magyarország sziluett ragadja meg tekintetünket, de kitették az 1886-os borászati térképet is. Az asztalra helyezett művirágról le tudnánk mondani.

Hagyományos magyar konyhát visznek. Kínálnak többek között kontinentális reggelit, klasszikus tojásételeket a rántottától az omletten át tükörtojásig, rántott velőt, gombát és sajtot, gombalevest galuskával, csontlevest májgombóccal, svábgombóc levest (gulvásleves alap, burgonyagombóccal, füstölt hússal, tejfellel), kacsasültet párolt káposztával burgonyapürével, cigánypecsenyét, különféle töltött-rántott húsokat, hagymás rostélyost, marhapörköltet, palacsintákat, gesztenyepürét és szilvásgombócot.

A pacalpörkölt élvezhető, de nem igazán meggyőző, gyenge minőségű kenyeret adnak hozzá. A túrógombócot édes tejfellel tálalják, amiből többet is elfogadnánk. Négy gombóc az adag, ami elég komoly, maga a gombóc jobbféle mirelitáru.

A kiszolgálás formálisan udvarias úgy, amennyire, szívélyességnek, kedvességnek, motiváltságnak, mosolynak nyoma sincs. A számlához 10% szervízdíjat adnak hozzá, viszont a csomagolás és a kenyér nem kerül felütésre.

Az itallapon a borok esetében nem tüntetik fel sem a termelőt, sem a borvidéket, sem az évjáratot, mintha a kilencvenes években járnánk. Kérdésemre megtudom, hogy a Koch pince borait tartják. Elvben 17-félét kínálnak nagyon kedvező áron, de az, amit kiválasztottam – egy biobor, melynek fajtáját a felszolgáló nem tudta megnevezni – épp nem volt raktáron. A sörválaszték szűk, mindössze hat tétel a Heineken portfólióból, köztük kettő alkoholmentes, a hatból nem tudtak szolgálni kettővel, köztük a csapolttal sem. A tömények rovatban háromféle Unicum, négy kommersz import tétel, pálinkát nem lelünk, ami elég különös egy karakteresen magyar helyen.

Értékelés

Összélmény: 3,25 pont

Konyha: 3 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 3 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a juditpanzio@t-online.hu címre