Egy XVIII. században épült nemesi kúria keretében működő rendezvény- és ökoturisztikai központ ínyenc étterme. A komplexum több impozáns, szépen felújított épületből áll, aki a legalsó parkolóban teszi le a gépkocsiját, alig találja meg a kiterjedt birtokon az éttermet. A beltér elegáns, meghitt, a dekoráció egyedi és művészi. Az asztalon meglepő módon ipari borslisztszóró, de kérésre hoznak borsdarálót. Nyáron igényes teraszt is üzemeltetnek, pazar kilátással. Kellemes háttérzene szól. „Gasztrokaland” címmel havonta rendeznek a témában jártas kulináris idegenvezetővel tematikus 6-7 fogásos vacsorát, melynek keretében egy adott műfajt járnak körbe, legyen az „sajt, csokoládé vagy pálinka”.
Magyar, nemzetközi és koreai ételekből kínálnak szűk, igényes, átgondolt választékot, nem ritkán egyéni, kreatív megoldásokkal. Tartanak többek között malac terrine-t mustármaggal és mogyoró-majonézzel, húslevest marhapofával, udon tésztával, kacsamellet sütőtökkel, csicseriborsóval, sertéscsászárt savanyú káposztával és laskagombával, Rib-Eye steaket burgonyapürével és kim-chivel, kim bapot, bulgogit, azaz pácolt borjúlábszárat sült zöldségekkel és szójaszósszal, sorbet-válogatást és banán, kókusz csokoládé elnevezésű desszertet. A séf Varga Dániel.
Az árak értékarányosak. Előételek 1850 és 3950, levesek 1450 és 2050, főételek 2950 és 9550, desszertek 1650 és 1750 forint között kaphatók.
Első ízben 2010 táján jártunk itt, átlag feletti, sok esetben ötletes fogásokat kaptunk, de akadtak hibák is. 2021. októberében jelentős fejlődést tapasztaltunk. Első körben tojással kínált vajtökleves ettünk. A szép ívű, egyedi tálban „ideális tojás”, rajta cukkiniszirmok és mikrozöldek, erre öntötték a selymes, üde, jó ízű levest. A „kecskesajt, körte, édeskömény” elnevezésű előétel tálalása is szemgyönyörködtető, erről sem hiányoznak a vegyes mikrozöldek, a kompozíció ízharmónia és állagok tekintetében is kiváló. A Heamu-Yachae Twigim elnevezésű koreai fogás wasabis tempurában sült garnélarákot, tintahalat és zöldségeket fedett, amit wasabis szójaszósszal szolgáltak fel. Korrekt, klasszikus fogás. A bazsalikomos almás pohárdesszertben marinált almaszeletkék, almakockák és kellemes fanyarkás almahab. Jó zárás.
A kiszolgálás kifogástalan: kommunikatív, kedves, udvarias.
Közel negyven bort kínálnak főként a magyar élvonalból összeválogatva, ezek harmadát kimérik decire is. A nagyipariak mellett tartanak kézműves söröket is. A töményitalok zöme prémium tétel.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@jankovichhotel.hu címre