A Sepsiszentgyörgyi Indivino koncepciójában, dizájnjában, kínálatában bizonyos fokig nevében is a nemzetközi hírű, anyaországi Divino borbár-hálózathoz kapcsolódik. A beltér igényes, hangulatos, jól megtervezett. Találóan írja a Facebook oldaluk, hogy a hely „egyszerre különleges, barátságos, otthonos, trendi és elegáns.” Az ipari dizájn beton- és vas-kereteit ötletesen töltötték fel az impozáns borospolcok és poharakból kialakított világítótestek polgári atmoszférájával. A terasz is igényes. A hely évekkel megnyitása után gazdagodott a Tiltott Csíki Sör franchise-sörözőjével, mellyel ma szimbiózisban működik. Annak dacára, hogy a fő profil a bor és a sör, minden túlzás nélkül a város egyik legjobb vendéglője.
Az ételkínálat fejlődése impozáns. 2014-es ottjártunk idején még legfeljebb átlagosnak mondható borkorcsolyákat kínáltak, ma már az étterem részleg egyedül is elég ahhoz, hogy a hely fenn legyen Erdély gasztro-térképén. A kínálat az olasz és nemzetközi konyha népszerű fogásaira épít, amit magyar ételekkel egészítenek ki. Az étlapon feltűnnek Székelyföldön ritkábbnak számító alapanyagok is. Az általunk rendelt fogásokon kívül kínálnak többet között mangalicapástétomot, gulyás- és zöldségkrémlevest, füstölt kacsamell-salátát, roston sült pisztrángot, érlelt Angus steaket, somlói galuskát és morzsolt almáspitét.
Az árak kedvezőek, egyes esetekben meglepően barátiak. Előételek zöme 1500 és 2000 forint között kapható, de ebbe a sávba illeszkedik több főétel is. Az 1000 forint feletti desszertárak átlagosnak mondhatóak.
A pisztrángkrém nem rossz, lehetne könnyedebb krémesebb, egy kis tejszín és/vagy mascarpone jót tett volna neki. Jó minőségű krumplis kenyeret és pirítóst hoznak mellé. A carpaccio ízletes, szépen tálalt, a szokásos kísérő elemeken kívül (parmezán, balzsamecet, olívaolaj, bors, rukkola, koktélparadicsom) marinált csiperkével is megszórták. A pizza itt ovális, textúrája kiváló, egyik legjobb, amit ettem valaha. A sajtos pizza a foccacia rovatban található, ára – 2020 nyarán írd és mondd 700 forint – elképesztően kedvező. A helyben készült spenótos-gombás ravioli ízre-állagra egyaránt meggyőző.
A kiszolgálás meglehetősen lassú, formálisan udvarias, időnként a természetes reakció banális helyzetekben megtörik. Amikor megkérdeztem, hogy lehet-e fotózni, illetve becsomagolják-e a maradékot a „persze” válasz helyett pár másodperc gondolkodás után az első kérdésre „hát… igen” érkezett, az másodikra pedig az, hogy „gondolom”. Különösen az utóbbi furcsa, miután a térség úgyszólván összes étterme kénytelen volt átállni a Covid 19 járvány miatt az elvitelre és házhoz szállításra.
A borlap impozáns, Erdély-szinten kiemelkedő. A kínálat nagy részét az anyaországi borászati élvonal nedűi képezik. Igen sok bort kínálnak pohárra is. A honlapról azt is megtudhatjuk, hogy összesen 1000 tétel rendelhető tőlük.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a rezervari@indivino.ro címre