Miután az ember leparkol a Horgonyzó előtt, s körülnéz, először meglepődik, s kétely fogja el, hogy biztos jó helyre vitte-e a GPS. A cégtábla totál retro, rozsdás, az épület sem sugall ínyenctanyát külsőre. Elköltve egy pazar ebédet a szépen berendezett, meghitt, otthonos környezetben az ember nem tud másra gondolni, mint hogy van ebben is valami sajátos virtus, megmutatni, hogy sikerre lehet vinni egy helyet ütött-kopott cégtáblával is.

Az étlap egyik csapásiránya a klasszikus magyar, a másik a street food. Kínálnak többek között vargányás marharagulevest, túrós csuszát, harcsapaprikást, kemencében sült kacsacombot, marhalábszárpörköltet, továbbá pizzákat és burgereket. A konyha szakmai irányítója a tiszalöki születésű Pataki Péter, a legismertebb és legfelkészültebb magyar séfek egyike.

Puha, de jó ízű tepertőt kaptam fogadófalatként helyben sült lepénykenyérrel. Jó kezdés. Előételképpen füstölt harcsapástétomot kértem pizza kenyérrel, ami ízletesnek bizonyult, továbbá haltepertőt is, amit frissen sült bucival, kapros tartárral és lilahagymasalátával adnak. Jól sikerült a pacalleves is, a harmonikus, jól fűszerezett lében remek, roppanós, julienne-re vágott zöldség és jó tartású pacal rejtőzött. Az Erdélyben sokfelé kínált levesnek magyarosított és modernizált változatát adják itt. Nem álltam meg, hogy ne rendeljek még egy levest, egy saját koncepciójú „Horgonyzó” halászlevet, amit az étlap ígérete szerint sült harcsafilével kínálnak. A jól elkészített, megnyerő állagú, ízletes, tiszai stílusú lébe viszont haltepertő került betétnek. Az ötlet nem győzött meg. De itt a szárazra sült tepertő erényét, a ropogósságát a lében elvesztette, viszont nem adott hozzá semmit a hagyományos halászléhez képest. Annyi baj legyen, egy apró mellélövés belefér. Nem lehetett kihagyni a legendás kovászos pizzát sem, ha már ott voltam Tiszalökön, az otthonomtól bő kétszázötven kilométerre. Margheritát kértem, hozta azt, amit vártam. Desszertként túrógombócot rendeltem (1990 ft), ami ízre, állagra egyaránt jól sikerült.

A kiszolgálás udvarias, szolgálatkész, lehetne személyesebb.

A nagyipari sörök mellett tartják a kreatív séf Turbina nevű kiemelkedő sörét, amit a Fehér Nyúl főz. A kevéssé izgalmas import tömények között négy kiemelkedő pálinka jelent felüdülést. A borokat a magyar élvonal nedűiből válogatták.

Értékelés:

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont