Hangulatos, galériázott belvárosi bisztró. A szürkére festett falon hatalmas kés, villa és kanál, továbbá fekete tábla, melyen kalligrafikus felírással a séf ajánlatait olvashatjuk. A vakablakszerű bemélyedésben dekanterek, borospalackok. Nyáron teraszt is működtetnek az utcán. 2021-ben bekerültek a Michelin kalauz által ajánlott budapesti éttermek közé.
Mint a honlapról megtudhatjuk „nemzetközi konyhaművészetben” gondolkoznak „magyar ízekben, francia vonásokkal, lokálisan beszerzett alapanyagokkal, őszinte prezentálásban”. A krédót a valóság visszaigazolja. Az állandó étlapon kínálnak többek között marhatatárt, marinált lazacot citrusokkal és avokádóval, hagymalevest sajthabbal és kétszersülttel, csirkepaprikást specle-vel, szívsalátával, rosé kacsamellet céklával és gombákkal, rántott mangalicakarajt burgonyapürével, uborkasalátával, créme brullée-t vajkaramellás morzsával.
Az árak értékarányosak. Előételek 2490 és 3490, levesek 1890 és 1990, főételek körettel együtt 3390 és 8890, desszertek 1590 és 1990 forint között kaphatók. Hétköznap délben kedvező árú, egyszerűbb fogásokból álló menüt kínálnak, két fogás 1890, három fogás 2190 forintba kerül.
Indításnak kétféle jó minőségi kenyeret kapunk szépen formázott vajjal kísérve. Első körben tortellinivel és zöldségekkel kínált marhahúslevest rendeltünk, valamint „kacsamájparfé, kápia, kalács” elnevezésű előételt. A kifejező ízű, kellően koncentrált levest a vendég előtt öntik a zöldborshajtásokkal díszített jó állagú, meggyőző töltelékű, helyben készült tortellini-re. A kacsamáj-fogás is remek ízre, állagra, tálalásra egyaránt. A félgömbszerű, kifogástalanul hőkezelt májnak támasztott fekete thuille-be ehető virágokat és zöld hajtásokat tűztek, a kápia egy könnyed, zöld fűszermártással szegélyezett selymes szósz formájában képezte a kompozíció alapját, amit apróra vágott marinált lilahagyma és szinte áttetsző friss retekszeletek egészítettek ki. Második körben papardelle-vel körített zsályás osso buco-t rendeltünk. A hús jó tartású, jó ízű volt, a szélesmetélt helyben készült, ízre-állagra meggyőzőnek bizonyult. A tejfölhabbal, áfonyamártással és áfonyaszemekkel tálalt könnyed túrógombóc, valamint a kókusz és maracuja-habbal kínált csokidesszert pazar zárása volt e kiemelkedő élménynek.
A kiszolgálás remek, a felszolgálók kedvesek, udvariasak, kommunikatívak.
Mintegy negyven bort kínálnak a magyar élvonal kínálatából összeválogatva, ezek elsöprő többségét decire is kimérik. Csapon csak egy érdektelen nagyipari sört tartanak, viszont négy palackos magyar prémium kézműves sör közül választhatunk. A töményválaszték szűk, de igényes, mind az import, mind a hazai termékek esetében. Az egyik legjobb magyar főzde pálinkáit tartják.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Az étterem az Andrássy útról az Október 6 utca 15.-ös szám alá költözött, koncepcióját, színvonalát és Michelin ajánlását megőrizve.
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@hoppabistro.hu címre