A High Note Skybar az Aria butikhotel keretén belül működik. A beltér hangulatos, elegáns, a terasz lélegzetelállító. Szinte karnyújtásnyira a Szent István bazilika, de bármerre nézünk, gyönyörködhetünk fővárosunk szépségében. Bútorzat otthonos, kényelmes. Életre szóló élmény itt eltölteni pár órát.

Kreatív, igényes, fantáziadús nemzetközi konyhát visznek. A bármenedzser a Buddha Bárból és illetve a Nobuból ismert Ádám Sándor, konyhafőnök a korábban több Michelin csillagos étteremben tapasztalatot szerzett Jóvér Ferenc, cukrász Hodunov Anna. Kínálnak többek között kacsamájkrémet sárgabarackkal, rumbabával és kávéval, bélszíntatárt fürjtojással, paradicsomsalátával és kovászos kenyérrel, burgert, pulled pork szendvicset, csirke supréme-et, édesburgonya-pürével, pirított pakchoi-jal, szezámmaggal, korianderrel, ponzumártással, konfitált lazacfilét, ricottával, grillezett baby kukoricával, wasabis mandulával, fermentált paradicsom juice-szal, kókusz-panna cotta-t, ananásszal és mangóval, bodzás vanília-mousse-t, rebarbara- és epertextúrákkal.

Az árak értékarányosak. Bárfalatok 850 és 2500, előételek 2000 és 3900, főételek 3200 és 6950 között kaphatók, desszertek egységesen 2500 forintba kerülnek.

A halászlé a műfaj egyik csúcsát jelentette számomra. A pazar, kellően ízes, koncentrált és zsíros (ez elismerés!), megfelelően sózott, harcsából készült lében a betét egy tökéletesen hőkezelt, kívül pörzses-füstös, belül szaftos pisztráng, rajta lazackaviár, mellette tengeri spárga. Harmónia felsőfokon, úgy, hogy az eredeti, hagyományos ízeket is hozta a lé. Komplex, állagjátékokat is „bevető” alkotás volt az „Avar”, mely kacsamájat takart, az étlap leírását idézve „aszalt szilva piskótán, kacsamell sonkával, burgonyachips levelekkel, lyoni hagymával és marinált szilvával”. Méltó zárás volt a megjelenésre, ízre, állagra egyaránt kiemelkedő desszert, mely a „Meggy és karamell” nevet viselte (benne „amaretto-ganache, mákropogós, amaréna fagylalt és karamell cremaux”). Az Aria hotelnek működött egy fine dining étterme Liszt néven, azonos konyhával, itt is sikerült megfordulni 2019 végén, emlékezetes fogásokat kóstoltam, a leginkább maradandó, mi több, lélegzetelállító a „gesztenyepüré” nevű alkotásuk volt, melyet nem véletlenül választottak a „Hungarian Fine Dining” Facebook-csoport háttérképének. Az étterem egyelőre zárva tart, de nem kizárt a folytatás.

A kiszolgálás kifogástalan, a felszolgáló hölgyek-urak megnyerő modorúak, a kellő mértékben közvetlenek, veszik a lapot, minden mosolyuk, minden reakciójuk természetes, kedves és helyén való.

A több, mint ötven tételes borlapot a legjobb magyar pincészetek nedűiből válogatták össze, de tartanak néhány import tételt is, főként a habzó kategóriában. A borok kb. felét pohárra is kimérik. A koktélválaszték impozáns, akárcsak töményválaszték, mely különleges italok sorát tartalmazza, minden műfajban. Egy kiemelkedő, székesfehérvári kézműves sörfőzde söreit tartják.

Értékelés

Összélmény: 5+ pont

Konyha: 5+ pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a skybar@ariahotelbudapest.com címre