A város legszínvonalasabb étterme, mely regionális szinten is kiemelkedőnek mondható. A beltér ehhez képest kissé jellegtelen, az asztalon menzába illő só- és borslisztszóró, a dekoráció visszafogott, néhány kacsafotó és az étterem emblémája látható a falakon azon túl, hogy két fekete táblán ajánlott fogások szerepelnek fehér krétával felírva. Tetszetős eleme a teremnek a falba süllyesztett, szépen elrendezett borospolc. Jó időben kellemes teraszt működtetnek.

Igényes, változatos alapanyagokra támaszkodó nemzetközi konyhát visznek, több kreatív fogással. Kínálnak többek között marhatatárt tojásgéllel, brióssal, vadpörköltet bajor szalvétagombóccal, burgundi marhapofát burgonyapürével és gomba sauté-val, vákuum alatt készült kacsamellet édes burgonyával, újhagymás jus-vel, lazac-steaket paraj-pestoval, tagliatelle-vel és fehérboros mártással, harcsafilét halászlémártással és túrós csuszával. A konyhát két séf jegyzi, Telek Alex, aki korábban a Michelin étteremkalauz által ajánlott turai Botanique kastély junior sous séfje volt, valamint a Michelin csillagos Saltból érkező Zrupkó Ádám. A borszelekcióért Kovács Antal örökös magyar sommelier-bajnok felel.

Szokatlanul sok idő, bő fél óra telik el, míg az első két fogásunkat megkapjuk, viszont a második kör hamar érkezik. A hummusz talán a legjobb, amit kóstoltunk valaha, izgalmas, merész fűszerezésű, jó állagú. A bodag a maga műfajában jól sikerült, de egy könnyedebb, levegősebb, kevésbé tömör kenyérszerűséggel, például naan-nal megnyerőbb lenne a fogás. A vajtökleves selymes, jó ízű, a tökkockáknál kreatívabb betétet is ki lehetne hozzá találni. Kérésre hoznak borsdarálót, az ipari borsliszt többet árt az ételnek, mint amennyit használ. A kacsacomb szárazabb az optimálisnál, egyébként jó ízű, bőre ropog, a francia stílusú rakott burgonya kaphatott volna bátrabb hőkezelést, de így is átlag feletti köret, a további két kísérőelem, a rántott hagymakarika s a kápiakrém meggyőző. Az étlap három desszertje közül somlói galuskát kóstoltuk volna meg a legszívesebben, de azzal sajnos nem tudtak szolgálni, a választékban nem szereplő brownie-t ajánlották helyette, mi inkább pisztáciás tiramisut kértünk, amit szépen tálaltak, s kifogástalanul készítettek el, a klasszikus olasz édesség ízre, állagra egyaránt kifogástalannak bizonyult.

Meglepő, hogy miután leülünk, több perc telik el, míg étlaphoz jutunk, bár senki nincs a teremben rajtunk kívül, a felszolgáló pedig a pult mögött tevékenykedik. Később kiderül, hogy törekvő, lelkes, kommunikatív, motivált szakember, az apró bakiért nem vonok le pontot. 15% felszolgálási díjat számolnak fel, amit túlzásnak érzünk.

Mindössze nyolc, jól összeválogatott magyar bort tartanak, zömmel minőségorientált kis pincék nedűit, melyeket kivétel nélkül kimérnek decire is. A sörválaszték az Asahi portfóliót képviseli. A töményitalok között akad néhány prémium kategóriás párlat is. Az itallap fejlesztésre szorul, hogy elérje a konyha szintjét.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 3,75 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hatvan@harapakacsa.hu címre