Szent László városából Hegyközszáldobágy felé vezető úton található a „Hanul pescarilor” nevű komplexum, melynek keretén belül a horgásztó, medence, labdarugópálya, esküvő-helyszín, szálláslehetőség, konferenciaterem és piano bár mellett működik a „Régi csárda” (Hanul vechi), a tulajdonképpeni étterem, mely vizsgálódásunk tárgya. Hangulata rusztikus, az igényes kiképezésű kerthelységben nádtetős asztalok. Az autentikus népiség dominál, de mind a beltérben, mind a kerthelységben megjelenik némi giccs is (falfestmények, kerti törpék).

Az étlap meglepően hosszú, a román, az erdélyi, illetve a magyar konyha közismert és népszerű fogásait kínálja főként, az utóbbi dominanciája mellett. Tetszett, hogy tartanak olyan ételeket is, melyek nagyon kevés vendéglő étlapján szerepelnek, mint például halfasírt, vagy a marinált ponty. A halgaluskás leves pedig szinte unikum. Kínálnak többek között zakuszkát, makrélapástétomot, a görög taramához hasonló ikrakrémet, hideg libamájat zsírjában, fácánlevest, harcsapaprikást túrós csuszával, aranydurbincsot és pisztrángot bordázott vaslapon sütve, bélszínt Budapest módra, vargabélest, bundázott almát s még sorolhatnánk.

Az árak értékarányosak, megfelelnek a magyar halászcsárdákban megszokottaknak, az ételek többségének díjszabása egy főre vetítve az 1500 és 3500 forint közötti ársávban mozog.

A tiszai stílusban készült halászlé maga volt a tökély, nem túl híg, nem túl sűrű, nem túl sós, nem túl zsíros, szép színű, a filézett pontydarabok frissek és jó állagúak. Jól sikerült a haltepertő is, amit rántott hagymakarikákkal tálaltak, korrekt fősodratú tartármártással. A halcsorbát korrektnek ítéltük, hozta a csorbák klasszikus savanykás, zöldséges ízvilágát. A roston zöldség kötelességszerű volt, kissé túlpirult, a vaslapon sült ponty és harcsacsíkok is a tisztes átlagot hozták. A somlói nem volt ugyan élvezhetetlen, de azért hagyott kívánnivalót maga után, a csokoládémártás nem adta a kellő intenzitás élményét, az egész kompozíció túl édes volt, erényeként említhetem viszont, hogy a szaftosságot s hogy nem használtak hozzá pudingport, mint annyi helyen.

A kiszolgálás udvarias, gyors. A hely nagyon népszerű, rengeteg a vendég, ételeink ezzel együtt időben érkeztek, sőt, a várakozási idő valamivel rövidebb is volt a szokottnál. A pincérek tudnak magyarul, amit örömmel vettünk, a tulajdonossal is volt alkalmunk telefonon értekezni, ő is magyar. A honlapnak is van magyar nyelvű változata, amit korábban volt szerencsém böngészni, az értékelés megírásának idején az oldal nem töltődött be.

Az italfronton lehetne fejleszteni, sör, bor és pálinka tekintetében egyaránt, a választék szerény, minőségét tekintve nem kiugró.

Telefonszámok:
+ 40 259 210 045
+ 40 729 015 480

E-mail-címek:
office@hanulpescarilor.ro
hanulpescarilororadea@gmail.com

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 4,75 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@hanulpescarilor.ro címre