A Zagyva torkolatánál, a Tisza parton épült, már a 11. században említett 66.426 lelket számláló város harmadik legnépszerűbb étterme a Tripadvisor felhasználók körében a település szívében működő, a folyóparthoz közel eső Halászcsárda. A hajópadlós, lambériás mennyezetű beltér dekorációjában kevés elem utal a műfajra, leginkább századfordulós sörreklámokkal díszítették a falakat.

Az étlap gerincét a hagyományos magyar konyha fogásai teszik ki, amit néhány nemzetközi és mediterrán ihletésű kompozíció színesít. Kínálnak többek között babgulyást, marhahúslevest, mandulás rántott pisztrángot egészben sütve grillzöldséggel, kapros-gombás harcsafilé galuskával, Jean Bart módra készült harcsát (gombával és sajttal grillezik a halat, találóan állapítja meg erről a metódusról a különféle elkészítési módokat taglaló zsaniszakács blog, hogy a szerző – akiről nem tudni, hogy a XIV. Lajos szolgálatában álló flamand kalóz, vagy netán a román származású azonos nevű író – valamiért csak a magyar szakácsokkal osztotta meg a receptjét, minden esetre nem róható fel e fogás étlapra vétele a séfnek, hiszen még Dining Guide kiskalauza is említi a szóban forgó az elkészítési módot), roston sült kacsamájat karamellizált rumos-diós körtével, burgonyakrokettel, Rossini bélszínt, különféle töltött húsokat, melyek első látásra nem tűnnek meggyőzőnek (baconnel, kacsamájjal, füstölt sajttal töltik például a sertésbordát, elég lenne nyilván a kacsamáj, a füstölt sajt csak bezavar a képbe, de még durvább a krémsajttal, Erős Pistával és lilahagymával töltött hús). Desszertképpen az általam is rendelt somlóin kívül csak palacsintákat és gesztenyepürét kínálnak.

Előételképpen haltepertőt rendeltem, amit afrikai harcsából készítettek – pontyból finomabb – de nem ez a fő baj, hanem, hogy kiszárították és brutálisan elsózták. Adtak mellé uborka-, paprika-, lilahagymaszeleteket és paradicsomcikkeket. A halászlé élvezhető, a hal kissé túlfőtt, frissége elfogadható, de nem kicsattanó. Ezzel együtt a produkció jobb az átlagnál. Értékeltem, hogy megkérdezték, hogy kérek-e belsőséget, amiért nem számolnak fel plusz pénzt, hanem a halhús rovására kaphat a vendég ikrát és haltejet, mint megtudtam 18 deka hal, illetve belsőség kerül a lébe. Egyszerű minőségű friss kenyeret, kissé fonnyadt, de még élvezhető hegyes erőst, Erős Pistát, valamint remek friss chilit adtak mellé. A somlói galuska szaftos, a tejszínhab valódi, a csokimártás korrekt, mazsolát, diót nem azonosítottam az egyébként átlagnál jobb desszertben.

Kiszolgálás udvarias, kissé személytelen.

A kommersz habzókkal együtt közel harminc bort tartanak a magyar élvonalból és a minőségelvű második vonalbeli pincészetektől, ezek közül hatot decire is kimérnek. Gösser és Edelweiss sört csapolnak, palackban a Heineken portfólió néhány további söre mellett tartanak Köstritzer barnát és Radebergert is. A zömmel kommersz tömények közül a nagykörűi Bulyáki pálinkák emelkednek ki.

Értékelés

Összélmény: 3,75 pont

Konyha: 3,5 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont