A nyers téglás, szépen berendezett, hangulatos beltérben rendezvényre készültek ottjártunk idején, így csak a teraszon tudtunk leülni. Nem bántuk, szép idő volt október első felében, a terasz pedig igényes és szép kivitelezésű. A honlapról megtudhatjuk, hogy a Gusto13 elődjét, a Chianti éttermet 2009-ben vette át az a csapat, mely jelenleg is üzemelteti a helyet, s mely 2017-ben cserélt nevet és koncepciót egy néhány hónapos felújítást követően. A fine dining helyett közérthető, de színvonalas mediterrán irányba indultak. Működtetnek egy remek delikátboltot is.
Olasz konyhát visznek, amit közép-európai fogásokkal és alapanyagokkal színesítenek. Kínálnak többek között kecsege-carpaccio-t leveles tésztával, mascarpone-val, hideg kacsamájat gyömbérrel, étcsokoládés otellóval, fürjet céklával és kelbimbóval, vaddisznószüzet ördögszekérgombával, zellerrel, gerslivel, Angus hátszínt csicsókával mustárral pakchoi-jal.
Az árak értékarányosak. Előételek 2550 és 3100, levesek 1450 és 1950, főételek 3950 és 6100, desszertek 11400 és 1500 forint között kaphatók.
Az uborkaleves savasabb az optimálisnál, benne a tatárnak ígért fogas inkább galuska, ezzel együtt a fogás nem rossz, de az igazság az, hogy a Chiantiban évekkel korábban elköltött ebéd alapján jobbat vártunk. A tatár élvezetes, nem átütő, állagban lehetne meggyőzőbb. A fekete kagyló ízletes, a mellé rendelt pizzakenyér finom. A virtuóz tálalású citromtorta jól sikerült, feltette a koronát az étkezésre. (Teszt időpontja: 2020. október 9.)
A kiszolgálás kifogástalan: felkészült, kedves, szolgálatkész.
Habzókkal együtt több, mint harminc bort kínálnak, elsősorban a magyar élvonalból, ezeknek felét kimérik decire is. Tartanak kézműves söröket, a töményitalok között akadnak izgalmasabb tételek. A nagyipariak mellett vannak prémium üdítőik is.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@gusto13.hu címre