Rusztikus elemeket is integráló, modern belterű bisztró Déván. Hatalmas, szinte falnyi ablakok, díszítő funkciót ellátó fagerendázat a mennyezeten, nyerstégla oszlopok, kortárs festmény a falon. Színes bársonyborítású székek és padok, a bár mellett fából készült borospolc néhány palack borral. Az asztalon Himalája só- és borsdaráló.

Ciprian Tataru séf bevezető gondolataival indul az étlap, aminek lényege, hogy ő örömmel főz, mosollyal az arcán s hogy a képzőművészetfelől közelíti meg a gasztronómiát. Az étlap végén a másik séf, Tudor Marcu néhány gondolata olvasható, megtudjuk többek között, hogy a fontosnak tartja az alapanyag-tiszteletet és a türelmet a konyhatechnológiák terén. Mindez messzemenően dicséretes és vissza is köszön a tányérokon, melyek színesek, esztétikusak. Az étlap meglepően széles választékot kínál. A felsorolt fogások zöme mára már nemzetközinek nevezhető, azok is, melyek etnikai konyhákban gyökereznek. Kínálnak zöldség tempurát, marha-szasimit, avokádó-mousse-t, thai bélszínsalátát, csorbát kétféle erdei gombából (rókagombából és gyűrűs tuskógombából), consommékat, halakat és a tenger gyümölcseit, konfitált kacsacombot, ratatouille-al körített sertésszűzet s még sorolhatnám.

Az árak rendkívül kedvezőek a minőséghez képest. Az előételek ára 1000 és 2500 forintnak megfelelő lej között mozog, a levesek egységesen 1200 forintba kerülnek, a pasta-k díjszabása 1700 és 3100, a legtöbb főételé 2000 és 3500, a desszerteké 1000 és 1500 forint között van.

Natúr zöldségekkel körített ráknyársat kértünk, mely meglepően tisztes adag volt, két nyársat kaptunk, egyiken a rákokat cukkini, a másikon koktélparadicsom váltotta. Mellé kitűnő állagú brokkolit és blansírozott, roppanós répa-spagettit kaptunk. Némi fűszervaj elkelt volna a zöldségre, de így is jól sikerült tányér volt ez. Másik főfogásunk kacsamell volt répával és fügével. A kacsát kissé túlsütötték, de azért még belefért a rosé kategóriába és szaftosságra, ízre sem okozott csalódást. A répa- és meggypüré telitalálat volt, mind ízre és állagra, mind harmóniára. A füge szépen kiegészítette a kompozíciót. A zárásnak szánt tiramisut pohárban szolgálták fel, korrektül elkészített, izgalommentes darabja volt a népszerű olasz desszertnek.

A kiszolgálás kedves, udvarias. Az üzletvezetői kisugárzású főpincér magyarul búcsúzik tőlünk.

A borlap több mint 40 erdélyi, óromániai, moldovai, francia és olasz bort kínál. Ezek negyedét decire is kimérik. A sörök zöme nagyipari, de feltűnik egy román kisüzemi sör is. A tömények választéka nem sok izgalmat kelt.

E-mail-címek: rezervari@grizzlyfood.ro, contact@grizzlyfood.ro

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 5 pont