2002-ben alapított népszerű étterem nem messze a város kulturális intézményeitől, egy új építésű tömbháznegyedben. A beltér hangulatos, otthonos, az angol pubokra emlékeztet, kívül-belül sötétbarnára pácolt fával borított falak, kazettás mennyezet, hangulatos archív képek és grafikák a falon illetve a belső oszlopokon. Nyáridőben igényes, magasított, félemeleti teraszt működtetnek az étteremmel egy szinten, amit tujasor választ el a közút járdájától. Az asztalon érintésmentes internetes étlap előhívásához QR kód, továbbá pincérhívó, mely különböző gombokat kínál annak megfelelően, hogy a vendég étlapot szeretne, rendelni akar vagy fizetni.

Az étlap népszerű olasz, nemzetközi, magyar és helyi ételeket kínál: pizzák, pasta-k, burgerek, pacal- és parasztcsorba, (mátrai) borzas, cigánypecsenye, pisztrángfilé roston, egészben sült csülök, palacsinta, túrófánk, hogy néhányat példát említsünk a választékből. Az ételek megvalósítási szintje egy rendelésen belül erősen különbözhet, mint a mi esetünkben is: az igencsak jól sikerült spagettit egy világ választja el az értékelhetetlen ál-tiramisu-tól.

Az árak barátságosak, az adagok tisztesek. Fél liternyi levesek 1500 forintnak megfelelő lej alatt, főételek, pizzákat is beleértve az 1500 és 2500 forint közötti ársávban, desszertek 1000 forint körül.

A brokkolikrémleves „old school”, az alapanyag turmixolás előtt kissé túlkészült, színe fakó, viszont ízre finom, állagra eltalált. A rákos spagettit jól sikerült, a tészta leheletnyit túlment, de friss, üde a paradicsommártás, kiváló benne a szépen tisztított, feszes húsú rák. A burgert médiumra kértük, átsütve kaptuk, ezzel kellene még kísérletezni, hogy a pogácsa szaftosabb legyen a sütési fokozattól függetlenül. A buci és a mártások jó-átlagosak, a steak krumpli helyben készült, a melléjük adott vegyes saláta átlag feletti. A tiramisu porgyanús, nem meggyőző, mascarponera nem emlékeztet egyáltalán, az előzőek fényében nagy csalódás.

A kiszolgálás jónak mondható, udvarias, a hely igen népszerű, így személyességre nincs tér és idő. Ételeinket több mint fél óra várakozás után kapjuk meg.

A borlap erdélyi viszonylatban átlag feletti, a pezsgőket is ideszámolva mintegy negyven román, erdélyi és magyarországi minőségi bort kínálnak, s ami kevéssé jellemző e régióban, a tételek több mint két harmadát pohárra is kimérik. A sörök nagyipariak, de tartanak Guinnest csapolva, ami illik a hely atmoszférájához. A töményválaszték zöme kommersz (egy pubban különösen a whiskey műfajban várnánk néhány igényesebb tételt), üdítő kivételt képeznek a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis valamint a madéfalvi Transylvanian Elixir főzdék pálinkái.

Telefonszámok:
+ 40 744 393 435
+ 40 266 310 672

Értékelés

Összélmény: 4 pont

Konyha: 3,25 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a gosserpub@gmail.com címre