Hangulatos étterem a város szívében festői terasszal, mely közvetlenül a várost átszelő élővízcsatorna mellett helyezkedik el, csodás zöld környezetben. A beltérben elhelyezett, rusztikus, faládákból összeállított polcokon borok, a falra szerelt pácolt fából készülteken olasz tészták, a vendégtérben Berkel sonkaszeletelő. A nyers tégla is hozzáad a meghitt atmoszférához.
Az étlap dicséretesen rövid, kínálnak két levest, tizenegy főételt, három pasta-t, pizzákat és három desszertet. Az viszont kevésbé méltányolható, hogy a főételek közel fele csirkehúsból készül, harmada pedig csirkemellből. Tartanak még pulled pork szendvicset, mustáros tarját, sertésszüzet baconben, grill sajtot és bárányburgert, az általunk rendelt desszerteken kívül túrófánkot. Előételek nincsenek egyáltalán.
Az árak kifejezetten kedvezőek. Levesek 950 és 1170, főételek körettel együtt 1980 és 2650, pasta-k 1290 és 1890, 32 cm-es pizzák 1490 és 1990, desszertek 890 és 980 forint között kaphatók.
2015-ben jártam először az étteremben, akkor zömmel jól elkészített ételeket kaptunk, néhány bakival kísérve, melyek épp a legizgalmasabb, legigényesebb alapanyagok (kacsamell és bárány) esetében merültek fel. 2021 nyarán azt reméltem, hogy ezeket kiküszöbölték, ehelyett a bárányt levették az étlapról, a kacsamell pedig kifogyott. Végül ettünk egy borjúragulevest, aminek íze nem volt rossz, de a hús brutálisan túlfőtt benne, hasonlóval ritkán találkoztam, egy bundázott csirkemellet sült krumplival és édes csípős mártással, ez a maga nemében jó volt, kukoricapelyhes bundában sütötték a húst, a mellé adott sült krumpli megfelelően hőkezelt jobbacska mirelitáru volt, a szósz pedig thai chili késztermék. A szintén csirkemellből készült wrap a műfajának korrekt képviselője volt, persze a lepényt, amibe tekerték, készen vették. A Diavola pizza volt az étkezés legjobb eleme. Az élvezhető csokiszuflét nem sikerült sérülésmentesen tálalni, fagyasztott, belül még fagyos erdei gyümölcs került mellé, egy ugyanabból az alapanyagból készített meleg mártás szerencsésebb lett volna, a pohárdesszertnek átírt Rákóczi túrós jó volt, persze ez éppen úgy biztonsági játék, mint a húsételek jelentős részét csirkemellből készíteni.
A kiszolgálás kifogástalan, a fiatal pincérfiú ügyesen, kedvesen teszi a dolgát.
A borlap korrekt, közel negyven tételt kínálnak a Bortársaság válogatásában, zömmel élvonalbeli magyar borokat. Ezek többségét decire is kimérik. A kommersz tömények mellett vannak minőségi pálinkáik, a nagyipariak mellett tartanak helyi kézműves söröket is, kedvező áron. A borok díjszabása is kedvező, a szorzó a szaküzleti árhoz képest nem éri el a kettest.
Telefonszám:
(70)379-8282
(30)430-7730
Értékelés
Összélmény: 4 pont
Konyha: 3,75 pont
Atmoszféra: 4,75 pont
(Terasz: 5+, beltér: 4,5 pont)
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a anzsutrend@gmail.com címre