A Gado étterem Sepsiszentgyörgy szívében működik, gourmet bisztróként definiálja magát. Tény, hogy sokkal színvonalasabb a hasonló helyi egységeknél. A beltér lezser, hajópadló, kényelmes székek, hatalmas, padlótól plafonig tartó ablakok, a bárban igényes italok. Az asztalon só- és borsdaráló. Az LCD kivetítőn konyhai műveleteket követhetünk. Nyáron kellemes terasz, mely a város központjára néz.
A konyha nemzetközi fogásokat kínál elsősorban. A fő profilt a meleg füstön, lassan készült sertés- és marhahúsok adják. De kínálnak a BBQ műfaj mellett többek között tormás velőlevest, kakaslevest füstölt fürjtojással és roppanós zöldségekkel, bablevest csülökkel és bacon chips-szel, konfitált kacsacombot, lasagne-át, erdei gombás csirkemell ragut is.
Az árak meglepően kedvezőek. 2020 decemberében a levesek (400 ml) ára átszámolva alig haladja meg az 1000 forintot, a pastak és főételek zöme körettel együtt számolva 2000 forint körüli összegért kapható.
A konfitált marhahátszín jó ízű, szaftos, finom a mellé adott gombás barna mártás. Élvezetes a kakukkfüves galuska is. A sertésoldalas ízletes volt, bár szárazabbra sikerült az optimálisnál. Szépen tálalják, „lapítóba” (vágódeszkába) süllyesztett gránitlapon, mini-fritőzkosárba helyezett steak krumplival és vegyes levélsalátával. A BBQ mártás, amivel a húst bevonták, jobbacska késztermék. A créme brullée ízre, állagra egyaránt kitűnő, hozza azt, amit a műfajtól elvárunk. Zsidócseresznyével tálalják.
A várakozási idő elnyúlt, 35 perc után hozták ki ételeinket. A felszolgáló hölgy személytelen volt, a tulajdonos-üzletvezető azonban szívélyes, kedves, kommunikatív.
Az itallap igényes, tartanak minőségi magyar borokat, kimérve is, továbbá kézműves söröket s néhány izgalmas töményitalt.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a cocktail.wine.caffe@gmail.com címre