Rendkívül hangulatos, egyedi belterű étterem Veszprém talán legszebb részén, a Séd patak partján. A napi ajánlat a falra szerelt fekete táblára krétával felírva. 2021 decemberében jártunk náluk, az ízléses, esztétikus karácsonyi dekoráció részét képezte minden asztalon egy söralátétszerű alapzaton műhó, kis fenyő, pezsgőspohárral leborítva. 2017-ben elnyerték Magyarország Leghangulatosabb Terasza címet, 2021-ben pedig a Családbarát minősítést.

Nemzetközi konyhát visznek, néhány népszerű magyar étellel kiegészítve. Kínálnak többek között tigrisrák pil-pilt, pikáns vaddisznóragulevest, grillezett csirke-supréme-et, rozmaringos burgonyával, tökmagos joghurtos mentás levélsalátával és pecsenyemártással (e köret végigkíséri az főételek zömét), Cézár saláta variációkat, burgereket, XXI. századi somlói galuskát és madártejet.

Az árak értékarányosak. Előételek 1890 és 2690, levesek 1490 és 1690, főételek 2990 és 5990 között kaphatók, desszertek egységesen 1290 forintba kerülnek.

A piros lábaskában tálalt csigatésztás tyúkleves szép színű, házias, élvezhető, íze lehetne intenzívebb. A csatos befőttesüvegben érkező ízletes padlizsánkrémet rukkolával fedték, a mellé adott házi kenyér jobbacska, lehetne frissebb. Pirítva jobb hatást keltene. Adnak hozzá paradicsomot, uborkát és lilahagymát is. A grillezett afrikai harcsa korrekt, a steak burgonya és a joghurtos saláta házias, élvezhető. A gránátalmával és trópusi gyümölcszselével tálalt mákos gubát a vendég előtt öntik le ízletes vaníliamártással. Az eredmény meggyőző.

A kiszolgálás kiváló: kedves, udvarias, motivált, felkészült.

A habzókkal együtt mintegy húsz bort kínálnak főként a magyar élvonalból, de van néhány import tételük is. A két Kreinbacher pezsgőt leszámítva minden bort kimérnek decire is. A töményválaszték nem túl széles, de kiemelkedően igényes. A Pécsi Sörfőzde s a Stari sörei mellett két Paulaner főzetet tartanak.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a fricska@fricska-veszprem.hu címre