A gyulai élővíz-csatorna partján, a város központjától nem messze fekvő halászcsárda kifejezetten hangulatos, nyers téglás belső tér fogad, fából készült súlyos, egyedi székekkel, téglaszínű padlócsempével. A konyhaajtó felett hatalmas preparált harcsafejek „trófeái”. Az árnyas kerthelységben, nádtetős, tetszetős, intimitás nyújtó bokszok.

Az étlapon a magyar konyha közkedvelt fogásainak bizalomgerjesztően visszafogott, de mégis tisztes választéka. Kínálnak többek között Újházy tyúkhúslevest, bográcsgulyást, harcsapaprikást túrós csuszával, egészben sült pisztrángot grillezett zöldségekkel, rosé kacsamellet karamellizált zellerkrémmel és almavariációkkal, marhapofát füstölt burgonyahabbal, édesburgonyaszalmával és savanyított hagymával.

Rendeltünk kőrösi halászlevet „szürkeharcsából”, amit az étlap szerint a nagymama harminc éves receptje alapján készítenek, kiskőrösi haltepertőt pikáns hagymalekvárral és fokhagymás-kapros dippel, valamint egy vegyes haltálat, aminek tartalma hivatalosan: vaslapon sült fűszeres fogasfilé, hekk balatoni módon, harcsafilé cornflakes bundában, Remoulade mártás, steak burgonya és párolt zöldségek. Amikor megérkeztek az ételek, már szemre, kóstolás nélkül igencsak pangasiusnak tűnt minden harcsának mondott hal, beleértve a haltepertőt. Kóstolva a rántott harcsát a gyanú meggyőződéssé izmosodott. Kétséget kizáróan a Mekong deltájából érkező halból készült a haltepertő is, és bizony e hal darabjai úszkáltak a harminc évvel ezelőtt pangasiust aligha látott nagymama halászléjében is. A helyzeten nem sokat javított, hogy a süllő ízletesnek bizonyult, s a megfelelően megsütött hekknek sem volt hűtőíze. A pangasius-stikli miatt egy pontot vonok le a konyha teljesítményének értékeléséből.

A kiszolgálás, szívélyes, udvarias, a pincérek motiváltak, segítőkészek, kommunikatívak. Nem akartam rontani az asztaltársak élményét, ezért hatszemközt beszéltem meg velük a pangasius-kérdést, ők sajnálkozásukat fejezték ki, s a „kellemetlenségét” 15%-ot elengedtek a számlából. Úgy vélem, ennyi volt a mozgásterük. Többször is elnézést kértek, nem próbálták menteni azt, ami menthetetlen.

Közel húszféle minőségi magyar bort kínálnak, beleértve három Kontyos gyümölcsbort is, a nagyipari multisörök mellett a Viharsarok főzde remek sörei közül is tartanak hármat. A töményitalok közül a gyulai és békési pálinkák emelkednek ki.

Értékelés

Összélmény: 3,5 pont

Konyha: 3 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@hotelhalaszcsarda.hu címre