Igényes, elegáns étterem, melynek belterét, mint neve is mutatja, a repülés köré építették. A honlapról megtudhatjuk, hogy az étteremben „számos ismert, hazai és külföldi pilóta fordul meg rendszeresen. Többen már a tervezésnél és kivitelezésnél is segítségünkre voltak. Ennek eredményeképpen az épület minden szegletében megjelenik a repülés izgalmas világa.” Mi inkább személytelennek, intimitásmentesnek éreztük az emeleti belső részt, ahová csak kíváncsiságból néztünk be, mert egyébként a zöld növényekkel szegélyezett udvarban kialakított teraszon ültünk.
Az étlap a steakekre épül, melyeket mind a séf elmondása, mind a honlap leírása szerint gonddal válogatnak össze. Csak legjobb forrásokból szerzik be, majd tovább érlelik őket. Prémium húsboltot is működtetnek. A steakeken és az általunk rendelt ételeken kívül kínálnak többek között pirított kacsalevest, marhapofát polentakrémmel és pirított pak choi-jal, kacsamellet kukoricarizottóval, égetett kukoricával, chilis tejkaramellával és popcornnal, konfitált sertéstomahawkot pásztortarhonyával, királyrákkal és aszalt szilvás pecsenyemártással, báránynyársat, két pasta-t, két burgert és csokoládés pitét amaréna meggymártással.
Az árak értékarányosak. Előételek 2490 és 3990, levesek 1590 és 1790, főételek 2490 és 4290, desszertek 1390 és 1490 forint között kaphatóak. 20 dekás steakek ára köret nélkül 7200 és 11900 forint között mozog.
Az első pillantásra kiválasztott polipsaláta elfogyott, ajánlották helyette a thai mangosalátát. Miután jeleztük, hogy szeretnénk a növényeken kívül mást a salátába, felajánlották, hogy kapunk a ház ajándékaképpen grillezett királyrákokat hozzá. Nem utasítottuk vissza a gáláns ajánlatot. Jó döntés volt, a saláta vibráló volt, egyfajta íz- és állagkavalkád. Ugyanez a vibráció jellemezte a tárkonyos kecskesajtmousse-szal, rebarbara salsa-val és aszalt barackos granola-val kínált hideg őszibarackkrémlevest, mely a műfaj egyik legjobbjának bizonyult. Az étlapon szereplő branzino (tengeri sügér) helyett aznap aranydurbincsot kínáltak, amit szakszerűen sütöttek meg a vendég szeme láttára, csúcsminőségű „tojásgrillben”. Köretként jól elkészített salátát, valamint mirelit édesburgonyát adtak. Utóbbi köret-elem disszonánsnak hatott megannyi kreatív megoldás mellett. A matcha teás mangó chutney-s tejberizs is izgalmas, ízletes volt, egy tehetséges séf keze nyomán egy unalmasnak hitt gyermekétel is élni kezd.
A kiszolgálás udvarias, szakszerű. Külön élmény volt a közvetlen, kommunikatív séffel, Zsidákovics Richárddal elbeszélgetni.
Közel harminc bort kínálnak a magyar élvonalból, amit néhány francia és olasz nedűvel egészítettek ki. Nyolc bort pohárra is adnak. A töményválaszték nem túl széles, de a javát prémium tételek teszik ki. A söröket a tapolcai Stari sörfőzde szállítja.
Telefonszámok:
+36 30 335 20 88
+36 23 585 815
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a reservation@flyby-steakhouse.hu címre